loader

Managerii de top tind sa puna sanatatea personala pe ultimul loc

Burnout, fenomenul care afecteaza aproape jumatate din populatia activa a planetei si 90% dintre managerii de top din companii.

Burnout, fenomen cunoscut si ca stres profesional cronic, este din ce in ce mai prezent in randul angajatilor din marile companii. Angajatii cu cea mai mare predispozitie spre burnout sunt cei aflati in ierarhia de top si in middle managementul organizatiilor. Printre cauzele principale care duc la instalarea acestui fenoment sunt suprasolicitarea la locul de munca si dezechilibrul intre timpul dedicat serviciului si cel dedicat nevoilor personale, inclusiv sanatatii.

 

Statisticile Uniunii Europene arata ca stresul profesional afecteaza 1 din 3 angajati. Acest fenoment este din ce in ce mai prezent si in randul angajatilor din companiile din Romania. Un studiu realizat recent de compania de audit si consultanta Ernst & Young arata ca 86% dintre romanii cu responsabilitati manageriale din Romania lucreaza ore suplimentare – aproape dublu fata de managerii din Germania (45%) sau Marea Britanie (34%).

 

„Datele noastre arata ca atunci cand au o problema de sanatate, angajatii cu functii de decizie in companii nu au timp sa investigheze care este cea mai buna optiune pentru ei sau membrii familiilor lor. In plus, prefera serviciile medicale «one stop shop», unde pot gasi rezolvarea problemelor de sanatate, cu minim de timp investit. Pentru a veni in sprijinul acestor nevoi, am lansat abonamentele medicale Personal Health Assistant, adresate angajatilor de top din corporatii. Personal Health Assistant este un serviciu care faciliteaza accesul rapid al abonatilor la medici de top si intermediaza relatia acestora cu asiguratorul de sanatate”, spune Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

 

Personal Health Assistant, expertul medical ce salveaza timp


Abonamentele Personal Health Assistant reprezinta o inovatie pe piata serviciilor medicale, deoarece adreseaza simultan doua nevoi stringente ale managerilor: nevoia de timp si nevoia de expertiza medicala la standarde internationale.

 

„Odata cu cresterea notorietatii serviciului Personal Health Assistant, cererea este din ce in ce mai ridicata, ceea ce ne confirma calitatea produsului si nevoia aparitiei lui in piata. Estimam ca in urmatorii trei ani, numarul abonamentelor va creste, la fel si ponderea acestui serviciu in cifra de afaceri Intermedicas, de la 10%, cat este in prezent, la 25%”, adauga Ana-Maria Marian.

 

Spre deosebire de abonamentele medicale obisnuite, Personal Health Assistant reprezinta o varianta optimizata si mult mai eficienta, asigurand acces la reteaua internationala Intermedicas, la expertiza si la cei mai buni medici de care pacientul are nevoie in acel moment, in cel mai scurt timp, de oriunde din lume. Pe langa accesul la medici de top, Personal Health Assistant ii pune la dispozitie pacientului un consilier medical (Single Person Contact), care il insoteste, il consiliaza pentru a face cea mai buna alegere, efectueaza programarea si intermediaza relatia cu asiguratorul de sanatate.

 

In prezent, un numar de peste 15 companii de top din Romania beneficiaza de abonamentele Personal Health Assistant, iar un procent de aproximativ 10% dintre abonati au beneficiat de un tratament in strainatate, prin intermediul acestui abonament. Printre clientii Intermedicas pentru acest tip de abonament se numara companii din industrii diverse, precum telecom, FMCG, banking, media, educatie si cultura.