loader

Leasingul financiar, un produs flexibil, adaptabil intr-o piata dinamica

Pentru repornirea sau dezvoltarea anumitor sectoare cheie, cresterea economiei din Romania se bazeaza pe leasing pentru finantarea echipamentelor.

1. In anul 2015, reducerea gradului de indatorare financiara a continuat. Pe de alta parte, cresterea economica a depasit asteptarile. Cum au influentat cele doua tendinte piata pe care activitati?

 

Din perspectiva pietei de leasing financiar, trendul ascendent (+16%) al volumului noilor contracte inregistrate pana acum reprezinta dovada faptului ca clientii sunt inca interesati si increzatori in produsul nostru si in serviciile asociate. Leasingul financiar ramane o solutie potrivita de finantare pentru investitii pe termen scurt si mediu, fiind un produs flexibil, adaptabil la cerintele unei piete dinamice, asa cum este cea din Romania.

 

Crestere economica a avut o contributie considerabila la rezultatele mai bune din 2015, iar companiile au reinceput sa investeasca. Pentru piata leasingului financiar, accentual a fost pus pe sectorul autovehiculelor, in special autoturisme si vehicule comerciale grele. Referitor la tipul de client, companiile de leasing targeteaza mai ales companiile mici si mijlocii, care vor avea un rol semnificativ in cresterea economica din urmatorii ani. 

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.   

Autori

foto
BRD SOGELEASE IFN SA