loader
Kia continua performanta record in Europa in prima jumatate a anului 2023

Kia continua performanta record in Europa in prima jumatate a anului 2023

Kia isi continua performanta record in 2023, cu inmatriculari de 304.757 de unitati in Europa in prima jumatate a anului 2023

- Cifrele de vanzari de 304.757 unitati inregistrate de Kia in Europa in prima jumatate a anului 2023 marcheaza o crestere de 3.8% fata de anul trecut

- Automobilele electrificate Kia au reprezentat 34% din vanzarile sale in Europa

Kia isi continua performanta record in 2023, cu inmatriculari de 304.757 de unitati in Europa in prima jumatate a anului 2023, conform noilor cifre publicate de ACEA* (European Automobile Manufacturers Association). Aceasta reprezinta o crestere de 3,8% fata de aceeasi perioada din 2022. Numai in iunie s-au vandut 54.611 unitati, o crestere cu 5,4% fata de luna iunie a anului trecut. Cresterea ajuta la mentinerea cotei de piata europene consistente a marcii Kia in 2023, la 4,6%.

Demonstrand obiectivul marcii de a deveni un furnizor de solutii de mobilitate sustenabila, automobilele electrificate Kia au reprezentat 34% (103.656 de unitati) din vanzarile sale europene in prima jumatate a anului 2023. Won-Jeong Jeong, presedintele Kia Europa, a comentat: „Dupa un inceput record al anului, Kia isi continua performanta vanzarilor in prima jumatate a anului 2023. Incepand vanzarile mult anticipatului model EV9 in a doua jumatate a anului, credem ca aceasta masina va continua sa arate cat de departe a ajuns marca, demonstrand puterea leadership-ului nostru tehnologic si va fi bine primita de clientii europeni.”

Cel mai bine vandut model Kia pe pietele UE, EFTA si Marea Britanie in prima jumatate a anului 2023 a fost noul Sportage, cu 82.826 de unitati. Aceasta a fost urmata de intreaga familie Ceed cu 68.758 de unitati si de Picanto cu 39.133 de unitati.

*Sursa: ACEA – pentru tarile UE + EFTA + UK

Despre Kia Romauto

Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation in Romania, din anul 2004. Activitatea sa este concentrata pe vanzarea, prin intermediul retelei nationale de dealeri, a autoturismelor, pieselor si accesoriilor originale Kia. Compania distribuie in Romania direct si prin intermediul retelei de dealeri, toata gama de autoturisme Kia.

Despre Kia Corporation

Kia (www.kia.com) este o marca globala de mobilitate cu viziunea de a crea solutii durabile de mobilitate pentru consumatori, comunitati si societati din intreaga lume. Fondata in 1944, compania Kia a oferit solutii de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajati in intreaga lume, o prezenta in peste 190 de piete si unitati de productie in sase tari, compania vinde astazi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este in fruntea popularizarii automobilelor electrificate si electrice cu baterie si dezvolta o gama tot mai mare de servicii de mobilitate, incurajand milioane de oameni din intreaga lume sa exploreze cele mai bune modalitati de a se deplasa. Sloganul de marca al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflecta angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele si serviciile sale.

Pentru mai multe informatii despre Kia Corporation si produsele noastre, va rugam sa vizitati Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.

Despre Kia Europe

Kia Europe este divizia de vanzari, marketing si service a Kia Corporation. Avand sediul central in Frankfurt, Germania, acopera 39 de piete de comercializare din Europa si zona Caucaz.

Autori

foto
KIA ROMAUTO SRL