loader

Investitor strategic sau un fond de capital privat - care este cel mai bun pentru tine?

Atunci cand se ridica intrebarea cu privire la ce fel de investitor ar trebui sa urmareasca o afacere atunci cand se decide vanzarea unei parti sau a intregii companii, primul lucru de luat in calcul este scopul urmarit in iurma tranzactiei de vanzari. Doar dupa acest exercitiu, se va putea cunoaste ce tip de investitor se potriveste pentru ca scopul urmarit sa fie indeplinit cu succes.

Deci, sa ne uitam cu atentie la diferentele dintre un investitor institutional si unul strategic si legatura acestora cu obiectivele tranzactia.

 

In mod firesc, majoritatea oamenilor de afaceri doresc sa obtina cel mai mare pret posibil in momentul vanzarii, o recompensa de asteptat dupa  anii de munca dedicati dezvoltarii acelei afaceri. Daca acesta este insa obiectivul vanzarii, atunci un investitor strategic este cel care trebuie urmarit. Cu toate acestea, trebuie sa luati in considerare faptul ca un investitor strategic va analiza in profunzime tinta si, pentru ca nu detine intreg know-how-ul asupra derularii afacerii, este probabil ca procesul sa dureze cu mult mai mult, comparativ cu situatia unei comparator ce provine din aceeasi  industrie.

 

Regasiti intregul raport in documentul pdf atasat.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL