loader
Intrarom finalizeaza cu succes un contract de contorizare inteligenta pentru Distributie Energie Oltenia (DEO)

Intrarom finalizeaza cu succes un contract de contorizare inteligenta pentru Distributie Energie Oltenia (DEO)

Proiectul este parte integranta din strategia CEZ Group de a investi in modernizarea sistemului de masurare a energiei electrice

Intrarom, subsidiara din Romania a Intracom Telecom Group, a finalizat in data de 18 august 2020, un contract pilot cu Distributie Energie Oltenia, din cadrul CEZ Romania, operator de energie electrica ce acopera sapte judete din regiunea Oltenia. Contractul a constat in furnizarea si instalarea unui subsistem de masurare si transmitere a informatiei de la contoare inteligente mono si trifazate (SMT), concentratoare date, precum si instalarea si punerea in functiune a acestui sistem.

Proiectul este parte integranta din strategia CEZ Group de a investi in modernizarea sistemului de masurare a energiei electrice, proces ce implica înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligenta.

Mai exact, prin intermediul acest proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre si concentratoare de date si servicii de instalare, configurare și integrare a acestora in sistemul informatic (MMDC) existent, testare si punere in functiune, implicand totodata toate lucrarile aferente de santier, precum si servicii de instruire a personalului, servicii de garantie si asistenta tehnica. În cadrul acestui contract, Intrarom a cooperat cu success cu doi subcontractori: ADD Grup Moldova si ADREM Invest.

Ca rezultat, noul sistem de masurare inteligenta a energiei va furniza mai multe informatii decat un contor conventional, asigurand o comunicatie bidirectionala intre contorul electronic inteligent si subsistemul de gestionare a datelor masurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea si deconectarea la distanta a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul intitulat ''Sistem de masurare si transmitere a datelor de la contoare, format din contoare inteligente monofazate sau trifazate și concentratoare de date“ este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementeaza la DEO. Primul a fost desfașurat în 2017 și a servit drept ‘’proof of concept’’ pentru DEO pentru a înțelege tehnologia și a alege direcția corecta in strategia de contorizare inteligenta. Rezultatele proiectului reprezinta o dovada excelenta a faptului ca deciziile au fost corecte și bine gândite.

Georgios Roussos, Director General Intrarom: "Suntem încântați de increderea acordata de catre CEZ Romania de a alege, dezvolta și implementa o soluție pilot de contorizare inteligenta furnizata de Intrarom, in linie cu strategia sa de dezvoltare adoptand tehnologiile cele mai avansate pentru retelele electrice. Proiectul a fost realizat cu succes, demonstrand capacitatea echipei Intrarom de a implementa proiecte smart dedicate companiilor din industria energiei si utilitatilor, o ramura de importanta critica a  economiei romanesti, aflata in plina modernizare si expansiune, ajutandu-i astfel sa se diferentieze pe noua piata liberalizata a energiei."

About Intrarom

Intrarom, a subsidiary of Intracom Telecom, has constantly consolidated its position as major vendor on the Romanian Telecommunications Market. The company employs 370 professionals on an industrial area of 33,000 sq.m. Sustained by a solid infrastructure of a 24 million euros investment, Intrarom’s experience covers the following lines of business: turn-key solutions for telcos, integrated IT&C solutions for Public Sector, tailor-made applications for enterprise, utilities and banking sector, multi-vendor support and field maintenance, and telecommunication systems manufacturing. For more information, please visit www.intrarom.ro

About Distributie Energie Oltenia S.A. (DEO)

DEO is a part of CEZ Group and operates on Romanian market since 2005 supplying electricity to 1.449.939 clients in 7 districts from Oltenia region. Company mission to provide electricity distribution in conditions of security and safety of electrical installations and to assure the required power quality at the same time reducing the maintenance and network repairs costs.

Autori

foto
INTRAROM SA