loader
Instant Factoring: Volumul solicitarilor de finantare a crescut de cinci ori in prima jumatate a anului fata de semestrul trecut

Instant Factoring: Volumul solicitarilor de finantare a crescut de cinci ori in prima jumatate a anului fata de semestrul trecut

Compania tinteste un volum al finantarilor de circa 15 milioane de euro in 2019

Potrivit Instant Factoring, prima companie romaneasca de micro-factoring online, in primul semestru al anului, volumul solicitarilor de finantare procesate a crescut de cinci ori comparativ cu al doilea semestru din 2018.

Pentru cea de-a doua jumatate a anului, compania estimeaza mentinerea tendintei  de crestere a volumul finantarilor acordate. Obiectivul financiar pentru anul 2019 este reprezentat de atingerea unui volum de finantari acordate microintreprinderilor din Romania in valoare de 15 milioane euro.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie de finantare a unei facturi a fost de aproximativ 2300 euro in prima parte a anului, cu un termen de plata mediu al facturilor acceptate pentru finantare in perioada mentionata de 32 de zile.  

Din punct de vedere al frecventei, solicitarile de finantare inregistrate de Instant Factoring in prima jumatate a anului au provenit din industrii precum: comert si distributie (22%), transport (19%), servicii prestate intreprinderilor (18%) si constructii (9%).

„Pe langa sectoarele care au un necesar de finantare intensiva, remarcam o crestere a cererilor de finantare din partea micro-companiilor din sectorul serviciilor prestate intreprinderilor, unde regasim un numar semnificativ de firme de consultanta de management sau financiara, agentii de publicitate si altele. Solutiile de factoring sunt perfect aplicabile in aceasta zona si acopera nevoia de cash pe termen scurt, avand in vedere termenele lungi de plata pe care le practica clientii lor, companii mari si in general stabile, dar care platesc greu. De altfel, este una dintre industriile cele mai profitabile la nivel de microintreprinderi cu cifra de afaceri de pana la 500.000 euro, cu 4,65 miliarde lei profit la o cifra de afaceri de 11,66 miliarde lei, din datele publice preliminare valabile la 2018”, declara Adina China-Birta, Country Manager Instant Factoring.

Conform reprezentantilor Instant Factoring, in topul celor mai frecvente industrii din care provin debitorii: transportul (18%), comertul (18%), serviciile prestate intreprinderilor (7%), constructiile (7%), echipamentele si metalurgia (6%), iar ca pondere din total: constructiile (17%), comertul (17%), transportul (11%), metalurgia (9%), echipamentele (5%) si retailul (5%).

Misiunea Instant Factoring este sa faciliteze dezvoltarea afacerilor mici, furnizandu-le solutii flexibile si inovatoare de finantare, prin transformarea in lichiditati a facturilor aflate in termenul de plata. Decizia de finantare este luata intr-un interval mediu de 2 ore, gratie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar in maxim 24 de ore clientul primeste banii in cont. Intregul proces de evaluare a riscului si managementul operatiunilor este automatizat si complet online, totul desfasurandu-se cu rapiditate si transparenta si fara solicitarea de acte suplimentare pentru sume de pana la 50.000 lei. Per ansamblu, Instant Factoring finateaza online facturi cu valori individuale de pana la 100.000 euro. 

Autori

foto
INSTANT FACTORING IFN SA