loader
ING Bank Romania implementeaza modelul de lucru flexibil: week-end prelungit si o zi pe saptamana de la birou, in medie

ING Bank Romania implementeaza modelul de lucru flexibil: week-end prelungit si o zi pe saptamana de la birou, in medie

Pentru ca o cultura de flexibilitate sa poata inflori, trebuie sa existe o baza corect sedimentata si un teren pregatit inainte

ING Bank Romania implementeaza un program pilot de lucru pentru angajatii din sediul central al bancii, in perioada 1 aprilie – 30 iunie. Timp de trei luni, 300 de angajati din cei 2.300 au optat pentru noi moduri de organizare a orelor de lucru si, pe langa programul clasic de lucru, acestia pot alege dintre:

● Program de lucru de 9 ore / zi cu o jumatate de zi libera saptamanal;

● Program de lucru de 9 ore / zi cu o zi libera la 2 saptamani.

Desi angajatii pot lega aceste zile sau jumatati de zi de weekenduri, aceasta nu este o conditie. Angajatii ING pot alege oricare dintre zilele saptamanii, in functie de preferintele lor sau tipul de activitate al echipei din care fac parte, astfel incat sa asigure continuitatea muncii.

                                         

Richard de Graaf, Director de HR ING Bank Romania: „Pentru ca o cultura de flexibilitate sa poata inflori, trebuie sa existe o baza corect sedimentata si un teren pregatit inainte, din mai multe perspective. Trebuie ca infrastructura sa ne permita si sa faciliteze colaborarea, ca mentalitatea sa fie una deschisa, sa existe curaj de a experimenta cu noi formate si incredere ca fiecare stie ce are de facut si face acel lucru. Cei doi ani de pandemie au pregatit terenul pentru un astfel de proiect pilot si suntem curiosi sa vedem rezultatele in vara, impactul pe care l-a avut si daca este fezabil sa il extindem.”

Totodata, ING Bank Romania anunta modul de lucru hibrid implementat dupa relaxarile masurilor de prevenire Covid-19. In iarna, banca a derulat o serie de intalniri consultative cu toate echipele bancii, pentru ca angajatii si managerii lor sa stabileasca impreuna activitatile pentru care este necesara prezenta la birou si cand este momentul potrivit in timpul saptamanii pentru a se vedea. Astfel, toti angajatii ING vor veni la sediul central in medie o zi pe saptamana, in ziua aleasa impreuna cu echipele lor, incepand de luna aceasta. 

In modul de lucru hybrid putem admite ca atat lucrul de acasa, cat si cel de la birou pot aduce avantaje si dezavantaje, dar acum putem alege stilul potrivit fiecaruia, dupa job si specificul echipei. Programele pe care le-am implementat sau urmeaza sa le implementam sunt si exercitii de onestitate fata de noi insine si de colegi, apropo de nevoile pe care le avem, dar si de comunicare intre manageri si echipele lor.”, a completat Richard de Graaf.

Aceasta masura se adauga unui program zilnic deja flexibil, unde fiecare angajat isi poate alege ora de inceput si final de program, in functie de nevoile sale si specificul activitatii. Programul poate incepe intre orele 7:30 si 10:30 si se poate incheia incepand cu ora 16.

ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,4 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI