loader
Importanta din spatele Big Data

Importanta din spatele Big Data

Orice companie IT care se respecta are in portofoliu solutii de Big Data, hardware si software

Cand spunem Big Data ne referim doar la o strategie de marketing pentru a vinde solutii tehnologice care au fost depasite? In ultima perioada orice solutie IT vine la pachet cu promisiunea Big Data, insa mai este aceasta tehnologie de actualitate?

Termenul de Big Data este, in opinia noastra, la fel de lipsit de substanta precum inovarea. Nu trece saptamana in care sa nu apara in inbox, pe langa trainings, imprumuturi sau altele, o invitatie la un eveniment legat de Big Data. Orice companie IT care se respecta are in portofoliu solutii de Big Data, hardware si software. Dar pana la urma, la ce ne referim cand spunem Big Data?

De la Big Data la Big Idea

Ca o mantra, repetam fraza aceasta: „datele colectate contin informatii din care se pot obtine informatii pentru a castiga un avantaj competitiv”. Si desi acest lucru suna ca un truism, fraza deschide o polemica intreaga despre Big Data si permite evolutia, cel putin la nivel de mindset, catre Business Driven Business, adica afaceri in care deciziile sunt luate pe baza unor cunostinte imbogatite, nu doar pe o intuitie a rapoartelor intocmite de experti.

Citeste continuarea articolului pe transformation-experts.ro.

Autori