loader
Global Payments: Plati de 2,5 milioane de euro pe mobil, in mai si iunie

Global Payments: Plati de 2,5 milioane de euro pe mobil, in mai si iunie

Jumatate dintre romani folosesc frecvent plata cu cardul, iar 82% au remarcat cresterea numarului de locuri unde pot face plati electronice

Metodele de plata electronice castiga tot mai mult teren in Romania, dupa experientele de consum din cei doi ani de pandemie. Aproape jumatate dintre romani (47%) prefera sa foloseasca metode de plata electronice, chiar si atunci cand fac cumparaturi fizice (magazine traditionale, puncte de vanzare etc). Doar 45% dintre ei mai prefera platile in numerar, in special pentru sume sub 50 de lei.

Romanii realizeaza frecvent plati electronice pentru facturile de utilitati, pentru cumparaturi in magazinele online, pentru achizitia de produse electronice si electrocasnice, in farmacii, benzinarii, restaurante si chiar pentru plata taxelor la institutiile publice. Peste trei sferturi (77%) dintre romani percep ca modern, sigur si igienic un loc pentru cumparaturi, care ofera posibilitatea de a face plati electronice.

Motiv pentru care a crescut si gradul de utilizare al aplicatiilor care pot transforma telefonul mobil intr-un terminal de acceptare a platilor cu cardul (POS). Conform unei analize realizate de Global Payments, lider mondial in furnizarea de servicii tehnologice de plata, in Romania  s-au realizat plati de peste 2,5 milioane de euro prin aplicatia GP tom, in lunile mai si iunie 2022. Aplicatia GP tom permite comerciantilor sa accepte plati cu cardul prin intermediul telefonului mobil, inlocuind, astfel, terminalul clasic (POS). Aplicatia este compatibila cu toate telefoanele care au sistem de operare superior Android 8 si un chip NFC incorporat.

Este o tendinta care a inceput sa creasca in timpul pandemiei. Tot mai multe persoane au optat pentru plata cu cardul si tot mai multi comercianti au adoptat metode de procesare a platilor electronice. GP tom, aplicatia noastra, nu a facut altceva decat sa fie un instrument modern, accesibil si flexibil pus la dispozitia celor care au identificat aceasta nevoie in piata. In Romania, inregistram o crestere constanta de aproximativ 50% in ultimele luni in ceea ce priveste platile procesate prin intermediul telefoanelor mobile”, declara Ionela Mitran, Head of Sales, Global Payments, Romania.

In luna iunie a acestui an au fost realizate plati prin aplicatia GP tom in valoare de peste 1,5 milioane de euro (1.573.937 euro), iar in luna mai se depasea, deja, pragul de un milion de euro (1.071.328 euro).

In iunie s-au inregistrat 50.103 tranzactii efectuate prin GP tom, iar valoarea medie a tranzactiilor a fost de 31,4 euro. In luna mai s-au inregistrat 44.613 tranzactii, cu o valoarea medie de 24 de euro.

Cea mai mare plata realizata cu cardul pe telefonul mobil, in luna iunie, a fost in valoare de aproximativ 4.000 de euro, la un showroom de scutere electrice din Bucuresti. In luna mai, cea mai mare plata inregistrata pe GP tom a fost in valoare de 7.100 de euro la o firma care asigura servicii de amenajari interioare si surse de iluminat.

In Romania, avem aproximativ 3500 de dispozitive mobile pe care functioneaza aplicatia GP tom. Cele mai multe plati se fac la magazinele alimentare si supermarketuri, la hoteluri si resort-uri, la restaurante si fast-food-uri, in magazinele de piese auto sau la dentist. Observam o diversificare a domeniilor unde se folosesc frecvent metode de plata electronice, care, la randul lor necesita si o oferta de solutii de plata puse la dispozitie de comercianti. In portofoliul nostru exista 222 de categorii de comercianti care folosesc aplicatia GP tom”, sustine in continuare Ionela Mitran, Head of Sales, Global Payments, Romania.

GP tom a fost recent premiata la conferinta europeana Merchant Payment Ecosystem (MPE Awards) de la Berlin, pentru cea mai inovatoare solutie de acceptare a platilor cu cardul in magazine.

Totodata, 82% dintre romani sunt de acord ca, dupa pandemie exista mai multe locuri unde poti plati cu cardul, telefonul sau alt dispozitiv, iar jumatate dintre ei realizeaza frecvent plati cu cardul. Platile electronice sunt asociate cu un grad mai mare de control al cheltuielilor, fiabilitate, responsabilitate si libertate.

Despre Global Payments

Global Payments este lider mondial in furnizarea de servicii tehnologice de plata. Solutiile noastre sunt utilizate de clienti din 100 de tari si anual procesam peste 50 de miliarde de tranzactii pentru ei. Pentru comerciantii din Romania, procesam tranzactii anuale de aproximativ 6,5 miliarde de lei si gestionam peste 14.000 de terminale de plata.  Ne concentram in principal pe micii retaileri si antreprenori, iar in Europa Centrala si de Est avem 65.000 de clienti, cu aproape 100.000 de terminale.

Global Payments este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de plata pentru Romania, Cehia, Slovacia si Austria. Suntem furnizorul exclusiv de solutii de plata cu cardul pentru Banca Comerciala Romana, dar oferim solutii fiabile indiferent de banca.  In oferta noastra veti gasi atat terminale de plata, cat si portaluri de plata, impreuna cu multe alte servicii suplimentare.

Utilizam cea mai inalta securizare posibila 3D Secure si suntem certificati PCIDDS (PAYMENT CARD INDUSTRY DATA SECURITY STANDARD).

Autori