loader
Genesis Property: 45% dintre angajati s-au intors deja complet la birou. Peste 70% vor sa lucreze de la birou sau in sistem hibrid in 2022

Genesis Property: 45% dintre angajati s-au intors deja complet la birou. Peste 70% vor sa lucreze de la birou sau in sistem hibrid in 2022

Cei mai multi isi doresc sa lucreze alaturi de echipa, la birou, cel putin trei zile pe saptamana (39,1%) si doar 3 din 10 angajati prefera in continuare lucrul de la distanta, mai arata sondajul Genesis Property

Romania a iesit din starea de alerta dupa aproape doi ani de la inceperea pandemiei, iar planurile companiilor privind modul de lucru sunt legate acum de un numar tot mai mare de angajati care se vor intoarce la birou in viitorul apropiat. Aproape 60% dintre angajati spun ca politica de lucru in compania unde lucreaza prevede desfasurarea activitatii doar de la birou sau in sistem hibrid cu prezenta in principal fizica, in timp ce alti aproape 30% merg la sediu cand au nevoie sa interactioneze cu colegii sau simt nevoia sa socializeze. Peste 70% vor sa lucreze de la birou in 2022 sau cel putin in sistem hibrid, arata un sondaj initiat recent de Genesis Property in randul a 1.073 de angajati din toata tara.

In prezent, aproape 45% dintre angajati lucreaza doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alti aproape 16% trebuie sa mearga saptamanal la sediu, fara ca angajatorul sa impuna o anumita frecventa. Cei mai multi isi doresc sa lucreze alaturi de echipa, la birou, cel putin trei zile pe saptamana (39,1%) si doar 3 din 10 angajati prefera in continuare lucrul de la distanta, mai arata sondajul Genesis Property.

Flexibilitatea modului de lucru din ultimii doi ani a transformat fundamental viata profesionala a oamenilor si relatia lor cu biroul. Lucrul de la distanta a venit cu solutii la provocarile pentru sanatate, dar in acelasi timp si cu nostalgia interactiunilor la birou de dinainte de pandemie. Oamenii vor inapoi la birou cel putin in sistem hibrid si au nevoie de spatii de lucru mai sigure pentru sanatate, adaptate modului de lucru al viitorului”, spune Stefan Tudos, vicepresedinte Genesis Property.

                                        

Doar 34% dintre angajati considera ca biroul lor este mai sigur pentru sanatate acum decat in urma cu un an, iar 16% spun ca sunt in continuare ingrijorati pentru starea lor de sanatate atunci cand sunt la birou, in contextul evolutiei cazurilor la inceputul acestui an. Aproximativ 90% apreciaza ca, la birou, colegii lor respecta cel putin partial normele sanitare. In acelasi timp, peste 26% considera ca drumul pana la birou reprezinta un risc la fel de mare pentru sanatatea lor cum este si lucrul la birou, in contextul in care peste 28% folosesc transportul in comun.

Astfel, nevoia de solutii sustenabile pe termen lung, care sa vizeze transformarea spatiilor de birouri si limitarea riscurilor pentru sanatate, ramane in continuare ridicata. Standardul IMMUNE Building Standard™, initiat de Genesis Property in 2020, recomanda implementarea unui set coerent de masuri concepute pentru a creste rezilienta cladirilor de birouri la amenintari pentru sanatate din prezent si din viitor. 

Sondajul Genesis Property privind perceptia angajatilor despre sanatatea cladirilor a fost desfasurat, la nivel national, in februarie 2022 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.073 de utilizatori de internet din Romania. Circa 57% dintre participanti sunt femei, peste 60% au varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, iar 60% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, avand o experienta de aproape 20 de ani in industria imobiliara. Compania detine si administreaza peste 150.000 de metri patrati de spatii de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens si Alpha Bank, unde lucreaza peste 20.000 de angajati.

In 2020, Genesis Property a initiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifica rezilienta cladirilor la amenintari pentru sanatate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania isi propune sa contribuie sustenabil la crearea cladirilor sanatoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studentesc privat din Romania, West Gate Studios, si al unitatii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

Autori