loader
Furnizorii de Internet mobil din Italia adopta sistemul de transmisiuni radio de tip TDD in banda E al Intracom Telecom

Furnizorii de Internet mobil din Italia adopta sistemul de transmisiuni radio de tip TDD in banda E al Intracom Telecom

Este prima companie care a implementat sisteme radio TDD E-Band in Italia

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, a anuntat furnizarea sistemului sau de transmisiuni radio de ultima generatie - UltraLink ™ -BX70, de tip TDD, in banda E, catre un numar de furnizori de Internet din Italia, cu ocazia deciziei autoritatilor locale de a permite o astfel de utilizare a spectrului de frecventa.

Intrucat autoritatile italiene au decis posibilitatea alocarii de canale TDD in spectrul de frecventa al benzii E, atat furnizorii de servicii de internet wireless (WISP) precum si operatorii au cautat noi tehnologii si solutii care sa le ofere posibilitatea de a creste conectivitatea de tip Gigabit catre abonatii corporate din toata Italia. Cu un TCO (Total Cost of Ownership) semnificativ mai scazut, WISP-urile se pot bucura de beneficiile unor capacitati crescute care pot fi furnizate cu tehnologia inovatoare in banda E a Intracom Telecom.

Sistemul de transmisiuni radio Punct-la-Punct in banda E al Intracom Telecom completeaza in mod ideal nevoia de performanta comparabila cu cea a fibrei optice, dar la un pret care poate sa sustina mai bine modelele de afaceri ale acestui segment de piata. Furnizorii de servicii de comunicatii beneficiaza de capabilitatile avansate ale solutiei Intracom Telecom in banda E, de modul sau de transmisiune de tip TDD si de o gama larga de servicii de retea de tip Ethernet, indeplinind cerintele de conectivitate in crestere ale abonatilor, reducand in mod semnificativ costurile operationale ale acestora (OpEx) aferente  spectrul de frecvente din banda E.

Oferind servicii fiabile de conectivitate ridicata, cu o capacitate agregata de pana la 1,6 Gbit / s si care functioneaza in zona de frecvente de 71-76 GHz a spectrului benzii E, Solutia UltraLink ™ -BX70 este perfect conceputa pentru a raspunde pe deplin cererii pietei aferente unei Societati de tip Gigabit, acolo unde conectivitatea pe fibra optica nu este disponibila. Totodata, natura optimizata a costurilor oferita de solutia Intracom Telecom satisface pe deplin cerintele aplicatiilor sensitive din punct de vedere al costurilor.

Intracom Telecom activeaza pe piata italiana prin intermediul subsidiarei sale locale Intracom Telecom Italia, operand, in acelasi timp, unul dintre cele 3 centre ale sale de cercetare si dezvoltare  (R&D) in Monza, Milano.

Sistemul radio E-Band Ultralink este fabricat in totalitate in Bucuresti, Romania, la subsidiara sa, Intrarom.

Autori

foto
INTRAROM SA