loader
Ford Otosan marcheaza astazi inceputul producției de serie a noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Ford Otosan marcheaza astazi inceputul producției de serie a noilor modele Ford Transit Courier și Tourneo Courier

Noua gama Courier a iesit de pe linia de productie a fabricii Ford Otosan din Craiova, Romania. Modelele Transit Courier si Tourneo Courier dispun de sisteme avansate de conectivitate și securitate, alaturi de designul practic, pentru a raspunde la toate tipurile de nevoi, oferind un aspect puternic si modern.

Ford Otosan, centrul global de vehicule comerciale Ford Motor Company din Europa, a pornit productia pentru noua gama Courier, pentru care a preluat responsabilitati de inginerie si productie, intr-o ceremonie organizata astazi la uzina din Craiova.

Ceremonia a fost gazduita de directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt, de Josephine Payne, director adjunct Ford Otosan si de Müjdat Tiryaki, Presedinte Ford Otosan Craiova, in prezenta prim-ministrului Romaniei, Marcel Ciolacu si a multor oficialitati, reprezentanti din industrie si personalitati proeminente din lumea afacerilor.

In cadrul ceremoniei, directorul general al Ford Otosan, Güven Özyurt a declarat: “Gama Courier are o importanta mare pentru noi, Ford Otosan. Pentru aproape un deceniu, noi am fost responsabili pentru productia globala a modelelor Transit Courier si Tourneo Courier, vehicule care poarta semnatura Ford Otosan, incepand de la design si pana la productie. Fiind combinatia ideala intre performanta si functionalitate, gama Courier a contribuit foarte mult la pozitia noastra ca lider al vehiculelor comerciale. Sunt mandru de faptul ca gama Courier este prima gama de vehicule cu care Ford Otosan incepe sa produca la uzina noastra din Craiova.

Capabilitatile de productie de ultima generatie ale uzinei din Craiova sunt completate de experienta Ford Otosan in design, inginerie si productie. Noile Transit Courier si Tourneo Courier, alaturi de investitiile noastre sunt dovezi ale increderii pe care o avem in Craiova si in Romania. Sunt pe deplin increzator in succesul pe care noua gama Courier il va avea si sunt convins ca va stabili noi recorduri.”

Noua gama Courier se lanseaza la Craiova, marcand o noua realizare pentru Ford Pro in Europa

Hans Schep, director general Ford Pro, a declarat: “Inceperea productiei noii game Courier la fabrica din Craiova marcheaza un moment important pentru divizia de vehicule comerciale Ford Pro in Europa si reprezinta o etapa importanta in misiunea noastra de a crea produse esentiale pentru clienti”, a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa.

Directorul general al Koç Group, Levent Çakiroglu, a evidentiat: “Ford Otosan, simbolul parteneriatului solid bazat pe increderea reciproca dintre Koç Group si Ford Motor Company, continua sa fie un pionier, sa produca si sa creeze valoare. Ford a considerat intotdeauna Ford Otosan un etalon, datorita atentiei acordate calitatii, eficientei si flexibilitatii. Astazi avem un produs remarcabil care reprezinta o dovada solida a succesului Ford Otosan si al angajatilor nostri, atat in Kocaeli, cat si in Craiova.

Ford Otosan este unica locatie de productie a gamei Courier
Ford Otosan este singurul centru de productie din lume pentru gama Courier, care a fost asamblata pentru prima data la uzina din Yeniköy in 2014. Ca parte a strategiei de investitii a Ford Otosan, productia gamei Courier a fost mutata de la uzina Yeniköy, la uzina din Craiova, Romania.

Anul trecut, in luna iulie, Ford Otosan a anuntat o investitie de 490 de milioane de euro pentru a sprijini productia noii generatii a gamei Courier la uzina sa din Craiova, care, alaturi de modelul Puma, va beneficia de versiuni complet electrice in 2024. In urma acestei investitii, capacitatea totala de productie va creste de la 250.000 la 272.000 de vehicule pe an. Pentru a sustine in continuare nevoile de productie ale Ford Otosan la uzina din Craiova, compania a desfasurat o campanie majora de recrutare, creand 1.300 de noi locuri de munca.

Proiectat impreuna de echipele Ford Otosan si Ford, dezvoltat si produs de Ford Otosan, noile modele ale gamei Courier (Transit Courier si Tourneo Courier) vor dispune si de versiuni complet electrice, care vor fi produse la Craiova in 2024. E-Transit Courier va reprezenta o etapa importanta pentru Ford Otosan in a-si atinge obiectivul de a avea un portofoliu de vehicule comerciale complet electrice pana in 2035.

Combinatia perfecta de eficienta, performanta si functionalitate

Avand potentialul de a schimba dinamica modului in care se face comert, Transit Courier este cel mai bine vandut vehicul comercial usor si introduce Ford in segmentul de furgonete compacte.
Arhitectura noii generatii a gamei Courier a fost dezvoltata de designerii si inginerii Ford Otosan prin filozofia “Design Thinking”, ascultand nevoile si asteptarile clientilor. Prin urmare, noile modele ofera clientilor cele mai potrivite solutii.

Gama Courier ofera eficienta de neegalat si timp de utilizare etalon in cadrul segmentului sau, combinand in mod fluent performanta cu functionalitatea. Prin capacitatile sale avansate si noul sau aspect puternic, noua gama Courier faciliteaza activitatea flotelor comerciale prin designul sau practic.

Sisteme avansate de asistenta a soferului, precum Lane Keeping, Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist si Rear Park Aid, fac conducerea, parcare si munca mai usoare, mai inteligente si mai sigure. Proiectata pentru a fi mai lunga, mai lata si mai inalta, gama Courier ofera, de asemenea, sisteme imbunatatite de conectivitate si siguranta, dar si sisteme de propulsie care satisfac o gama larga de nevoi.

Cea mai noua versiune a sistemului multimedia SYNC 4 a noii game Courier, disponibil cu un ecran tactil de 8 inchi (sau 12 inchi in versiunea electrica) care poate proiecta ecranul telefonului inteligent, functioneaza gratie unui modem incorporat pentru a oferi conectivitate avansata, navigatie in timp real si actualizari „over-the-air”. Noua gama Courier te mentine mereu conectat si poate fi controlata prin activarea multor functii de securitate si sanatate a vehiculului prin intermediul modemului sau.

 

Despre Ford Otosan

Fondata in 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.S.) este o companie tranzactionata public (societate publica), in cadrul careia Ford Motor Company si Koç Holding detin actiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizatie industriala din Turcia, cea mai valoroasa companie din domeniul auto listata la Bursa de Valori din Istanbul (Borsa Istanbul). Ford Otosan isi desfasoara activitatea in 4 centre principale, dupa cum urmeaza: fabricile din Kocaeli si Eskisehir (Turcia), fabrica din Craiova (Romania), si Centrul de Cercetare si Design din Istanbul (Turcia) si are peste 20,000 de angajati. Ford Otosan este cel mai mare producator de vehicule comerciale pentru Ford in Europa, capabil de a proiecta, dezvolta si testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero si ajungand la un produs final. (www.fordotosan.com.tr)

Imagini

Autori

foto
FORD ROMANIA SA