loader
Ericsson Mobility Report: Numarul de abonamente 5G va depasi pragul de 1 miliard in 2022 si pe cel de 4,4 miliarde in 2027

Ericsson Mobility Report: Numarul de abonamente 5G va depasi pragul de 1 miliard in 2022 si pe cel de 4,4 miliarde in 2027

Aceasta editie a Ericsson Mobility Report – cea de-a 22-a editie a unui raport care include statistici si previziuni privind traficul in retelele mobile – arata si faptul ca traficul global de date mobile s-a dublat in ultimii doi ani

• Traficul global de date mobile s-a dublat in ultimii doi ani. Se estimeaza ca pana in anul 2027 vor fi active 4,4 miliarde de abonamente 5G

• Conexiunile de tip Fixed Wireless Access (FWA) vor reprezenta 20% din traficul de date mobile inregistrat in 2022

• Se estimeaza ca, in 2027, 60% din traficul global de date mobile va fi sustinut de retele 5G

Conform previziunilor celei mai recente editii a Ericsson (NASDAQ: ERIC) Mobility Report, America de Nord va fi lider mondial in ceea ce priveste ponderea abonamentelor de servicii 5G in urmatorii cinci ani, noua din zece abonamente urmand sa fie pentru servicii 5G pana in anul 2027. Potrivit aceluiasi raport, numarul de abonamente 5G ar urma sa depaseasca pragul de 1 miliard la nivel global pana la sfarsitul anului 2022.

De asemenea, datele din aceasta editie a Ericsson Mobility Report indica faptul ca, pana in 2027, abonamentele 5G vor reprezenta: 82% din abonamentele de servicii mobile de la nivelul Europei de Vest, 80% dintre cele active in regiunea Consiliului de Cooperare al Golfului si 74% din abonamentele existente in Asia de Nord-Est.

In ceea ce priveste India, acolo unde implementarea retelelor 5G nu a inceput inca, se preconizeaza ca, pana in anul 2027, abonamentele 5G vor reprezenta aproape 40% din totalul abonamentelor de servicii mobile. Tot pana in 2027, abonamentele 5G vor reprezenta aproape jumatate din numarul total de abonamente la nivel global, depasind pragul de 4,4 miliarde.

Aceasta editie a Ericsson Mobility Report – cea de-a 22-a editie a unui raport care include statistici si previziuni privind traficul in retelele mobile – arata si faptul ca traficul global de date mobile s-a dublat in ultimii doi ani.

Aceasta crestere a traficului de date in retelele mobile a fost determinata de cresterea gradului de utilizare a smartphone-urilor si a internetului mobil in banda larga, precum si de transformarea digitala a societatii si a industriilor. Statisticile si previziunile recente evidentiaza cererea puternica de conectivitate de date si servicii digitale, in ciuda pandemiei globale de Covid-19 si a incertitudinilor geopolitice. Cateva sute de milioane de oameni se aboneaza anual la servicii mobile in banda larga.

Editia din iunie 2022 a Ericsson Mobility Report confirma si faptul ca tehnologia 5G are un ritm de adoptie mult mai dinamic decat generatiile anterioare de tehnologii mobile. Aproximativ un sfert din populatia lumii are in prezent acces la retele cu acoperire 5G si aproximativ 70 de milioane de noi abonamente 5G au fost activate in primul trimestru al acestui an. Potrivit raportului citat, aproape trei sferturi din populatia lumii va avea acces la servicii 5G pana in anul 2027.

Fredrik Jejdling, vicepresedinte executiv si Head of Networks in cadrul Ericsson, declara: „Cea mai recenta editie a Ericsson Mobility Report confirma faptul ca 5G este generatia de tehnologie mobila cu cea mai rapida crestere de pana acum, iar Ericsson joaca un rol cheie in acest proces. Lucram in fiecare zi cu clientii si partenerii nostri de ecosistem din intreaga lume pentru ca tot mai multi oameni, companii, industrii si societati sa poata beneficia de avantajele conectivitatii 5G cat mai curand posibil”. 

La randul sau, Peter Jonsson, Executive Editor al Ericsson Mobility Report, precizeaza: „Ritmul implementarii retelelor 5G standalone (SA) se intensifica in multe regiuni, pe masura ce furnizorii de servicii de comunicatii (CSP) devin deschisi  catre inovatii care le vor permite sa a acceseze noi oportunitati de afaceri, dincolo de imbunatatirea serviciilor mobile de banda larga. O infrastructura solida de retea digitala este esentiala pentru planurile de transformare digitala ale companiilor, noile capabilitati ale acesteia putand fi apoi transformate in noi servicii pentru clienti”. 

Raportul subliniaza si rolul din ce in ce mai important pe care il au solutiile de tip Fixed Wireless Access (FWA) in furnizarea de servicii de banda larga. Ericsson estimeaza ca numarul conexiunilor de tip FWA va depasi 100 de milioane in 2022 si se va dubla apoi pana in 2027, ajungand la aproape 230 de milioane.

In ceea ce priveste Internetul lucrurilor (IoT), raportul noteaza ca, in 2021, serviciile de broadband IoT (4G/5G) au depasit 2G si 3G, devenind astfel tehnologia  care conecteaza cele mai multe dispozitive  IoT celulare si reprezentand 44% din totalul conexiunilor.

Similar, tehnologiile de Massive IoT (NB-IoT, Cat-M) au crescut cu aproape 80% in 2021, numarul lor atingand aproape 330 de milioane. Se estimeaza ca, in 2023, numarul de dispozitive IoT conectate prin aceste tehnologii il va depasi pe cel al dispozitivelor conectate prin 2G sau 3G.

Cea mai recenta versiune a Ericsson Mobility Report contine, de asemenea, patru articole detaliate:

• Puterea conectivitatii IoT

• Evolutia platformei de conectivitate a operatorului mobil MTN

• Cum pot resursele de edge computing facilitate prin retelele furnizorilor de solutii de comunicatii sa sustina cazuri de utilizare complexe

• Asigurarea securitatii retelelor 5G intr-un context cu tot mai multe amenintari

Pe data de 21 iunie, de la ora 18:00 CEST (19:00 ora Romaniei) Ericsson va gazdui si un webinar pe aceasta tema. Pentru a participa, va rugam sa va inregistrati aici.

Ericsson Mobility Report

Contractele Ericsson 5G anuntate public

Ericsson 5G

Solutiile Ericsson Fixed Wireless Access 4G si 5G

Tehnologia Internet of Things (IoT) - Ericsson

Abonati-va la comunicatele de presa Ericsson aici

Abonati-va pentru a primi cele mai noi postari de blog Ericsson aici

https://www.twitter.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericsson

https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le ofera furnizorilor de servicii de comunicatii solutii complete pentru imbunatatirea conectivitatii si a serviciilor. Portofoliul companiei acopera domenii precum Retele (Networks), Solutii pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) si Business-uri Emergente (Emerging Business) si este menit sa sprijine clientii companiei in procesul de digitalizare, sa sporeasca eficienta companiilor acestora si sa ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovatiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei si ale conexiunii mobile la dispozitia a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listata la bursa din New York (NASDAQ), precum si la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Autori

foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL