loader
ENEL, inca odata printre liderii mondiali in sustenabilitate, conform indicilor FTSE4Good si Euronext Vigeo-Eiris 120

ENEL, inca odata printre liderii mondiali in sustenabilitate, conform indicilor FTSE4Good si Euronext Vigeo-Eiris 120

De doua ori pe an, indicele Euronext Vigeo-Eiris World 120 listeaza cele mai sustenabile 120 de companii dintre cele mai mari 1.500, Enel confirmandu-si inca odata pozitia de lider in seria de indici FTSE4Good

• Indicii au recunoscut rolul principal al Enel in promovarea unui model de afaceri sustenabil prin integrarea problemelor ESG in strategia si practicile de afaceri

• Filialele Enel, Endesa, Enel Americas si Enel Chile, au fost, de asemenea, recunoscute in seria de indici FTSE4Good. Endesa a fost confirmata si in indicii Euronext Vigeo-Eiris la nivel global, european si din Zona Euro

Enel si-a confirmat inca odata pozitia de lider in seria de indici FTSE4Good, care clasifica principalele companii la nivel mondial in functie de practicile de mediu, de responsabilitate sociala si de guvernanta (ESG) si de transparenta, ca urmare a evaluarii facute de FTSE4Good in a doua jumatate a anului 2019. Compania a fost confirmata si in evaluarea din a doua jumatate a anului 2019 a indicelui Euronext Vigeo-Eiris World 120.

De doua ori pe an, indicele Euronext Vigeo-Eiris World 120 listeaza cele mai sustenabile 120 de companii dintre cele mai mari 1.500 de companii in functie de capitalizarea de pe pietele bursiere din America de Nord, Asia-Pacific si Europa. Enel si-a mentinut, de asemenea, pozitia in indicii regionali Euronext Vigeo - Europa 120 si Eurozone 120, care listeaza cele mai sustenabile 120 de companii din cele mai mari 500 de companii listate la bursa din Europa si din Zona Euro.

Francesco Starace, CEO si director general al Enel, a declarat: „Enel continua cu viteza maxima parcursul sau sustenabil, cu inca o recunoastere din partea a doua serii de indicii din ecuatia de succes a Grupului care leaga sustenabilitatea de crearea de valoare. Continuam sa acordam prioritate problemelor ESG pe intregul nostru lant valoric, intrucat ramanem concentrati pe afaceri si tehnologii care genereaza valoare, benefica si pentru comunitatile locale si mediu. In timp, vom spori si mai mult generarea acestei valori durabile pe fondul cresterii decarbonizarii si electrificarii consumului, profitand in acelasi timp de intensificarea digitalizarii companiei noastre".

Importanta Grupului in sustenabilitatea globala este recunoscuta prin prezenta sa in mai multi indici renumiti de sustenabilitate, cum ar fi Dow Jones Sustainability Indices, indicii STOXX Global ESG Leaders, rating-ul OEKOM „Prime”, indicii ECPI si Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices. De curand, Enel a primit primul sau rating „AAA” din partea MSCI ESG Research Ltd., un furnizor de analize si de date care masoara performantele companiilor pe baza factorilor ESG.

Strategia Enel de a accelera decarbonizarea este unul dintre motivele pentru care Grupul este recunoscut pe scara larga ca lider in sustenabilitatea de catre cei mai importanti indici din acest domeniu. Angajamentul Enel pentru reducerea cu 70% a emisiilor sale directe de gaze cu efect de sera pe kWh pana in 2030, incepand cu anul 2017 ca punct de pornire, a fost certificat de initiativa de Obiective Science-Based (SBTi) si a fost prezentat recent intr-un raport emis de SBTi in timpul conferintei COP 25 de la Madrid .

Enel atrage din ce in ce mai mult atentia Investitorilor Responsabili Social (SRI), a caror participatie in companie este in continua crestere, reprezentand aproximativ 10,5% din capitalul social al Grupului in 2019, in crestere cu 78% fata de 2014. Aceasta crestere reflecta importanta crescanda pe care pietele financiare o acorda elementelor non-financiare in crearea de valoare sustenabila pe termen lung.

Atat FTSE, cat si EuroNext Vigeo au recunoscut rolul principal al Enel in promovarea unui model de afaceri durabil prin integrarea problematicii ESG in strategia si managementul de afaceri al companiei. Mai exact, performanta si transparenta Enel au fost recunoscute de ambii indici pe teme precum:

• schimbarile climatice si angajamentul ferm al Enel de a furniza solutii de business pentru combaterea acestora,

• strategia globala de mediu implementata de-a lungul intregului lant de valoare al companiei,

• practicile de incluziune implementate in toate tarile in care Enel isi desfasoara activitatea,

• sistemul solid de guvernanta corporativa care garanteaza ca sustenabilitatea este prezenta in toate procesele de luare a deciziilor relevante.

Importanta acordata sustenabilitatii se extinde si catre alte companii listate ale Grupului Enel, cum ar fi filiala sa spaniola Endesa, care si-a reinnoit pozitia (i) in FTSE4Good Index si (ii) in Vigeo-Eiris la nivel mondial, european si din Zona Euro.

Enel Americas si Enel Chile, filialele Grupului care isi desfasoara activitatea in America Latina, au fost, de asemenea, confirmate in Indicele FTSE4Good.

Perioada indelungata de includere a Enel in indicii globali de sustenabilitate este sustinuta de angajamentul sau de a fi in fruntea celor mai mari provocari energetice cu care se confrunta societatea, precum urbanizarea durabila. Un exemplu specific despre modul in care Enel promoveaza urbanizarea durabila prin furnizarea de solutii concrete de afaceri este disponibil la urmatorul link:

https://www.enel.com/stories/a/2019/10/urban-futurability-vila-olimpia-enel-brazil

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA