loader
eJobs Romania isi mentine pozitia de lider al pietei de recrutare online si incheie S1 cu o cifra de afaceri de peste 5,5M EUR, in crestere cu aproape 70% fata de anul trecut

eJobs Romania isi mentine pozitia de lider al pietei de recrutare online si incheie S1 cu o cifra de afaceri de peste 5,5M EUR, in crestere cu aproape 70% fata de anul trecut

Evolutia din 2021 a fost generata atat de cresterea lunara a numarului de joburi nou postate pe platforma, cat si de serviciile conexe, care au fost, anul acesta, solicitate la un nivel mai mare decat in anii trecuti

2021 pare a fi anul revenirii pe piata muncii, in conditiile in care majoritatea companiilor si-au reluat activitatea si volumul de angajari la acelasi nivel ca inainte de pandemie. Dupa un 2019 pe crestere si un 2020 dificil, primele sase luni ale acestui an marcheaza o revenire in forta. ”Inchidem primul semestru cu o cifra de afaceri de peste 5,5 milioane de euro, in crestere cu aproape 70% fata de anul trecut. Aceasta evolutie nu vine neaparat ca o surpriza pentru ca 2020 a fost pentru toata lumea un an de sacrificiu. Vestea buna este ca deja am reusit sa depasim cu aproximativ 10% si rezultatele aferente primelor 6 luni din 2019, care a fost un an foarte bun pentru piata de recrutare si, implicit, si pentru noi. In ceea ce priveste cota de piata eJobs continua sa detina peste 50% din industria locala de recrutare online”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Evolutia din 2021 a fost generata atat de cresterea lunara a numarului de joburi nou postate pe platforma, cat si de serviciile conexe, care au fost, anul acesta, solicitate la un nivel mai mare decat in anii trecuti. ”2020 a fost nu doar un an in care companiile din Romania si din strainatate au angajat mai putin, ci si un an in care s-a investit mai putin in tot ce inseamna relatia cu candidatii, cu angajatii, in brandul de angajator si asa mai departe. Din acest punct de vedere, vedem bugete mai mari alocate in directii precum campanii de digital sau de continut, de promovare prin new media sau activari pentru candidati si angajati. Cresterea preocuparii in aceasta zona vine si de pe urma faptului ca trebuie recuperata pauza de anul trecut”, explica Bogdan Badea. In prezent, aproximativ 5% din cifra de afaceri lunara a companiei este realizata din servicii non-core, precum campanii de digital performance derulate pentru clientii prezenti in platforma.

Lunile iunie si mai au fost cele mai bune din acest an, iar iunie detine titlul de a doua cea mai buna luna din istoria eJobs, dupa ianuarie 2020. Pentru fiecare dintre aceste luni au fost inregistrate peste 35.000 de joburi noi si aproximativ 1.1 milioane de aplicari. De la inceputul anului si pana acum, pe eJobs.ro au fost postate peste 170.000 de locuri de munca noi pentru care au existat 7.1 milioane de aplicari.

O alta sursa de crestere din acest an a fost revenirea companiilor de tip start-up pe piata recurtarii. Astfel, peste 4.000 de start-up-uri infiintate in ultimii doi ani au facut angajari in ultimele 6 luni, cu un plus de 52% fata de 2020. In acelasi timp, si angajatorii din strainatate au reluat, incepand din primavara, ofertele pentru candidatii romani. Acestora li se adauga, desigur, angajatorii mari din Romania care si-au intensificat eforturile de recrutare odata cu reluarea activitatii la dinamica din 2019, in special in acele sectoare care au fost blocate de pandemie.

Vorbim deja despre 35.000 de joburi noi postate lunar de companii si despre sectoare in care angajatorii au realmente dificultati in a gasi candidati, precum IT, HoReCa sau agricultura, deci demersurile lor de a-si intregi echipele se deruleaza la turaj maxim. Rezultatele de la final de an depind foarte mult de contextul economic pe care l-ar putea genera un eventual val 4, insa toate semnalele ne arata nu doar ca nu va exista o noua frana in recrutari, ba chiar ca, din toamna, cei mai mutli dintre angajatori vor reveni la ceea ce stiam in 2019, respectiv munca de la birou, in conditii normale”, adauga Bogdan Badea.

In acest moment, aproape 36.000 de locuri de munca pentru Romania, dar si strainatate, sunt disponibile pe platforma www.ejobs.ro.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL