Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Eficienta directorilor adauga proportional valoare in private equity | DoingBusiness.ro
loader

Eficienta directorilor adauga proportional valoare in private equity

Studiul „Working with Private Equity Portfolio Companies” realizat de KPMG si Directorbank demonstreaza ca o experienta manageriala si sectoriala robusta constituie factorul esential care diferentiaza fondurile de investitii.

KPMG si Directorbank au intervievat peste 300 de directori executivi, directori neexecutivi si manageri din cadrul companiilor aflate in portofoliul unor fonduri de investitii pentru a identifica abilitatile pe care le apreciaza in cea mai mare masura la investitorii lor. Studiul a inclus si interviuri ample cu 20 de participanti, fiecare avand pozitia de director executiv cu experienta in mai multe firme administrate de fonduri de investitii.  

 

In urma studiului au reiesit urmatoarele:

  • Toti participantii au confirmat ca investitiile realizate au adaugat valoare, cu 40% dintre respondenti estimand ca aceasta contributie s-a materializat intr-o crestere a valorii firmei de peste 25% la exitul fondului 
  • Respondentii au fost, de asemenea, rugati sa aprecieze calitatea implicarii administratorului de fond in activitatea firmei, 58% dintre acestia considerand-o buna sau mai buna si 18% ca fiind excelenta
  • Participantii la studiu au considerat ca fondurile de investitii cu performante mai bune au contribuit operational fie cu oamenii din cadrul firmei, fie prin intermediul unor parteneri si persoane de contact
  • Respondentii au evaluat modul in care fondul de investitii a contribuit la cresterea valorii astfel:

1.    Furnizarea de capital pentru dezvoltarea afacerii

2.    Optimizarea planului de afaceri

3.    Inlaturarea constrangerilor impuse managementului

4.    Aportul de experienta manageriala si sectoriala

 

Participantii au apreciat in mod constant asistenta primita in etapa pre-tranzactionare si finalizare a tranzactiei, precum si la exit, dar au considerat ca fondurile de investitii capabile sa ofere sprijin managerial si sectorial au adaugat cea mai mare valoare.  Directorii executivi ai fondurilor de investitii sunt in continuare atrasi in mod predominant din domeniul financiar, M&A si consultanta in management, dar fondurile de investitii recunosc din ce in ce m ai mult nevoia de a atrage profesionisti cu experienta manageriala si sectoriala.

 

 

Robert Ohrenstein, Global Head of Private Equity din cadrul KPMG, explica: “Studiul demonstreaza ca firmele si administratorii de fonduri cu realizari mai bune se diferentiaza prin capacitatea de a adauga o valoare operationala reala. In timp ce studiul arata ca administratorii de fond sunt in general foarte apreciati pentru capacitatile lor de tranzactionare si financiare, cei mai buni au fost considerati a fi cei care au cladit relatii bazate pe incredere cu managementul si si-au folosit in mod activi pregatirea, cunostintele si reteaua de contacte.”

Daniela Nemoianu, Executive Partner, KPMG in Romania, a spus: “Europa Centrala si de Est si piata locala au demonstrat un optimism moderat pentru anul 2013, domeniile care au atras interesul investitorilor fiind serviciile financiare, energia, serviciile de retail si serviciile medicale. Strategiile competitive si instrumentele de eficientizare raman in continuare factori diferentiatori puternici, in timp ce apetitul pentru dezvoltarea transfrontaliera creste. Fondurile de investitii active in Romania au un palmares impresionant de investitii de succes si au contribuit activ la dezvoltarea profitabila a afacerilor in diverse sectoare chiar si in conditiile dificile ale crizei economice. Rolul cheie pe care il joaca aceste fonduri si contributia lor adaptata la provocarile actuale vor continua sa produca un impact asupra tendintelor  generale din business si vor trimite semnale clare in legatura cu climatul de investitii din Romania.  Este critic ca Guvernul sa demonstreze pro-activitate in sustinerea investitiilor straine directe printr-o strategie integrata transformationala care sa fie concentrata pe crestere economica si competitivitate, dublata de masuri concrete de accelerare a marilor proiecte din infrastructura si energie, recuperarea decalajului in absorbtia fondurilor europene si programarea urmatoarei perioade de finantare, eliminarea obstacolelor birocratice, ineficientelor institutionale si coruptiei.”

 

Despre KPMG

 

KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 156 de tari si avem 152.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Societatile independente membre ale retelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative ('KPMG International'), o entitate elvetiana. Fiecare societate KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare.

 

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 600 de angajati si parteneri, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL
   Update cookies preferences