loader
Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat liderul in productia de materiale de constructii Duraziv in vanzarea catre Saint-Gobain

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat liderul in productia de materiale de constructii Duraziv in vanzarea catre Saint-Gobain

Tranzactia a fost coordonata de catre Iulia Bratu, Director Corporate Finance, Deloitte Romania

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat actionarii Duraziv, cel mai mare producator independent de materiale de constructii din Romania, in vanzarea pachetului integral de actiuni catre liderul mondial Saint-Gobain. Tranzactia a fost finalizata la 30 septembrie 2021, dupa obtinerea aprobarilor din partea autoritatilor competente.

Deloitte Romania a structurat si coordonat procesul de vanzare si a asistat fondatorii, Daniel Guzu si Irina Guzu, pe parcursul tranzactiei. Duraziv este unul din principalii furnizori de solutii de finisaj din Romania, cu un portofoliu integrat de adezivi si mortare, vopsele decorative si profile metalice. Fondat in 2003, Duraziv a devenit rapid un jucator consacrat in domeniul materialelor de constructii, ajungand in top cinci producatori din Romania, in stransa competitie cu companii multinationale. De asemenea, este prima companie locala care a dezvoltat vopsele ecologice, odata cu lansarea gamei sale inovatoare „Duraziv Fara Miros”.

Saint-Gobain este o companie multinationala franceza cu venituri de 38 de miliarde de euro in 2020, cu o vasta experienta si capacitate de inovare. Aceasta tranzactie va creste cota de piata a companiei si va imbogati oferta catre clientii din domeniul constructiilor.

„In ultimii ani am avut cateva tentative de vanzare a companiei care au esuat. Abia dupa colaborarea cu doamna Iulia Bratu si echipa Deloitte Romania, carora le multumesc si pe care ii felicit, am inteles cum se abordeaza profesionist o tranzactie si cat de departe eram de ce ne propuneam fara suportul lor. Sunt multumit ca fabrica pe care am creat-o ajunge sub managementul unui lider mondial, care poate sa faca din ea un jucator important pe piata europeana, oamenii cu care am lucrat avand posibilitatea unor culmi pe plan profesional”, a declarat Daniel Guzu, fondator al Grupului Duraziv.

Irina Guzu, fondatoare a Grupului Duraziv, a adaugat: „Dincolo de succesul afacerii noastre, aceasta tranzactie nu s-ar fi incheiat in aceste conditii foarte bune fara contributia doamnei Iulia Bratu si a echipei Deloitte Romania. A fost un privilegiu pentru noi sa lucram cu adevarati profesionisti si sa cunoastem oameni minunati”.

Tranzactia a fost coordonata de catre Iulia Bratu, Director Corporate Finance, Deloitte Romania, iar echipa de proiect a fost formata din Marina Nicola, Deputy Director, Cristina Ifrim, Senior Associate, Razvan Cebuc, Associate, si Sabina Preda, Associate.

„Suntem onorati sa fi fost incredintati de catre vanzatori cu aceasta tranzactie de referinta, care marcheaza cea de-a doua vanzare a unui campion de piata dezvoltat de clientii nostri, catre un lider mondial in domeniul materialelor de constructii. Aceasta realizare a fost sustinuta de un proces complex gestionat de o echipa experimentata si dedicata”, a declarat Iulia Bratu, Director Corporate Finance, Deloitte Romania.

Deloitte Romania coordoneaza o practica M&A multidisciplinara, cu o abordare holistica, ce include Consultanta M&A, Servicii due diligence, Consultanta Fiscala si Consultanta Juridica. De asemenea, reteaua globala Deloitte faciliteaza accesul la un spectru larg de investitori si cunostinte specifice de industrie.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesionisti.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL