loader
DENT ESTET si MedLife, bilant  la 7 ani de leadership si dezvoltare sustenabila in Romania

DENT ESTET si MedLife, bilant la 7 ani de leadership si dezvoltare sustenabila in Romania

Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si formarea de medici stomatologi care s-au tradus in evaluarea si tratarea a peste 150 000 de pacienti la cele mai inalte standarde

• In cei 7 ani de parteneriat cu MedLife, DENT ESTET a reusita aproape sa isi tripleze numarul de unitati medicale, evoluand de la 7 unitati in Bucuresti si Timisoara la 18 clinici in 9 orase mari din tara

• Extinderea retelei DENT ESTET la nivel national a insemnat investitii de peste 12 milioane de  euro in infrastructura medicala si in pregatirea si formarea medicilor stomatologi

• Totodata, aceasta consolidare de operatiuni a contribuit la o crestere de aproape 150% a numarului de pacienti unici, respectiv de peste 182% a echipei medicale

• Dincolo de medici si pacienti, parteneriatul DENT ESTET & MedLife se traduce prin zecile de mii de ore investite in formarea celor peste 1800 de manageri de clinici stomatologice, dar si in sprijinul studentilor de profil  prin dezvoltarea celui mai modern laborator de stomatologie din Romania

• In perspectiva, DENT ESTET va accelera investitile in digitalizare. De asemenea, va continua sa inoveze prin adoptarea celor mai noi tehnici medicale disponibile la nivel international.

Lider consacrat pe piata serviciilor stomatologice, cu investitii de peste 12 milioane de euro in imbunatatirea infrastructurii medicale in ultimii sapte ani, grupul DENT ESTET aniverseaza in luna iulie 2023, 7 ani de la primul parteneriat care a pus bazele dezvoltarii sistemului de sanatate orala din Romania.

Promotor al excelentei in medicina dentara din Romania, DENT ESTET s-a alaturat in iulie 2016 grupului MedLife, cel mai mare furnizor de servicii medicale private din tara, care a avut ca obiectiv prioritizarea cerintelor de sanatate orala ale romanilor, prin acces la expertiza medicala de top, tehnologii digitale premium si tratamente cu impact real asupra sanatatii generale.

Printr-un plan sustinut de dezvoltare organica si o campanie accelerata de achizitii, cele doua grupuri de companii medicale, lideri pe segmentele de piata pe care activeaza, MedLife si DENT ESTET, au creat un model de business sustenabil si replicabil, devenind o sursa de inspiratie incontestabila pe piata de stomatologie din Romania.

7 ani de leadership si evolutie sustenabila

Portofoliul DENT ESTET a crescut de la 7 clinici, in 2016, la 18 clinici in 2023, atat prin investitii de tip greenfield, cat si achizitii. Urmand modelul MedLife, grupul fondat de Dr. Oana Taban a incheiat in ultimii ani o serie de parteneriate strategice cu alti jucatori de top din piata, extinzandu-si activitatea in Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, dar si Bucuresti (DentaLife). DENT ESTET este prezent in 9 mari orase din Romania: Bucuresti (8 clinici), Timisoara (2), Sibiu (2), Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiesti, Craiova, Arad. De asemenea, numarul uniturilor dentare a crescut de la 40 la 110.

Expansiunea continua la nivel national a fost sustinuta de cresterea numarului de pacienti unici cu 147% fata de 2016, dar si a numarului de vizite, cu 164%. Datorita culturii de sharing si mentorat practicate de 24 de ani, echipa medicala s-a marit semnificativ, de la 73 de medici stomatologi in 2016, la 185 in prezent.

In plus, au fost create si dezvoltate de la an la an 7 Divizii de excelenta medicala in stomatologia romaneasca - DE Implant Division, Aesthetic Division, Ortho DE Digital Team, DE Laser Division, DE Periodontics Team, DE Endodontics Team si DE Prevention&Prophylaxis Division, dar si laboratorul de tehnica dentara digitala ASPEN, care a jucat un rol determinat in cresterea segmentului de Estetica si Protetica dentara Premium din cadrul grupului.

DENT ESTET – de 4 ani pe HARTA IMPLANTOLOGIEI MONDIALE prin debutul colaborarii cu prof. dr. Paulo Malo

In 2019, prestigiul echipei medicale DENT ESTET a atras atentia prof. dr. Paulo Malo, personalitate marcanta a implantologiei mondiale, care a influentat major medicina dentara moderna prin tehnicile si solutiilor create, printre care cel mai cunoscut este conceptul All-on-4®. DENT ESTET a fost singura clinica din cele sapte vizitate de reprezentantii companiei elvetiene Nobel Biocare™ si echipa prof. dr. Paulo Malo care a indeplinit criteriile impuse, iar specialistii din cadrul diviziei de excelenta DE Implant Division au beneficiat astfel de mentoratul renumitului implantolog, a carui activitate a ajutat medici stomatologi din intreaga lume sa trateze cu succes cele mai complexe cazuri de edentatie totala.

In Romania, numarul persoanelor care se confrunta cu cazuri complexe de distructie osoasa severa este din ce in ce mai mare, comparativ cu alte tari din Europa. Gratie sistemului de implanturi All-on-4®, pacientii DENT ESTET primesc sansa la o viata normala, echipa DE Implant Division devenind, sub coordonarea prof. dr. Paulo Malo, alegerea numarul 1 in terapia restaurativa cu implanturi dentare.

Dorinta de a oferi excelenta in actul medical, de a educa pacientul roman in ceea ce priveste importanta sanatatii orale si investitia in formarea generatiilor viitoare de medici stomatologi sunt valori care ne-au ghidat activitatea. In cei 7 ani alaturi de MedLife am reusit sa cream un sistem integrat de servicii medicale pentru excelenta in sanatatea orala, dar si sa investim in educatie de calitate pentru viitoarele generatii de medici stomatologi sau manageri de clinici. Multumim pacientilor pentru increderea pe care ne-o acorda de 24 de ani si promitem ca vom continua sa oferim acelasi nivel de excelenta in toate clinicile noastre, prezente si viitoare.”, a declarat dr. Oana Taban, CEO si Fondator DENT ESTET.

Impact prin implicare sociala, educatie si responsabilitate fata de comunitate

Integrarea sustenabilitatii in activitatea grupului a reprezentat o prioritate inca de la inceput. Clinicile DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS si-au asumat angajamentul de a avea un impact real si pozitiv in societate, prin furnizarea de servicii medicale de calitate, dar si prin actiuni care vin in sprijinul comunitatilor defavorizate.

                                                          

Gratie unui parteneriat solid care leaga echipa DENT ESTET si organizatia Salvați Copiii Romania inca din 2006, peste 2.000 de copii din comunitati vulnerabile au avut acces la servicii stomatologice premium. In plus, prin participarea periodica la evenimentul caritabil „Festivalul Brazilor de Craciun”, DENT ESTET a contribuit la strangerea de fonduri pentru crearea de programe educationale care garanteaza accesul egal la educatie pentru copiii din grupuri vulnerabile.

In toti acesti ani, numarul partenerilor sociali a crescut, grupul devenind membru al comunitatilor create in jurul Fundatiei „Heart of Hope”, Asociatiei „Crestem Mari” si Asociatiei Magic. De doi ani, DENT ESTET este alaturi de Asociatia Magic, care lupta sa asigure o viata normala copiilor bolnavi de cancer si familiilor acestora. Prin aplicatia MagicHELP, medicii DENT ESTET 4 KIDS din Bucuresti, Sibiu, Timisoara si Ploiesti ofera servicii gratuite constand in consultatii de specialitate, tratamente de profilaxie, endodontice, parodontale si ortodontice.

Investitia in educatie si formarea medicilor stomatologi reprezinta un alt element diferentiator pentru grupul fondat de Dr. Oana Taban. Unul dintre proiectele de referinta in acest sens este laboratorul DENT ESTET din cadrul Facultatii de Medicina Dentara a UMFST Tg. Mures, inaugurat in 2021, de care beneficiaza anual peste 1500 de studenti si cursanti. La invitatia rectorului UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei, proiectul a fost realizat de tanara arhitecta Ada Tache, cu sprijinul celebrului designer american Karim Rashid, valoarea totala a investitiei fiind de peste 80.000 de euro.

Anul acesta, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), lider educational in businessul medical, a aniversat 10 ani de activitate, timp in care a dezvoltat o comunitate de peste 1800 membri care activeaza in sute de cabinete si clinici stomatologice din intreaga tara. Introduse in premiera pe piata din Romania de DENT ESTET, in 2013, programele ADOM reprezinta un punct de referinta pentru medicii proprietari, dar si pentru echipele din clinicile stomatologice care vor sa isi imbunatateasca abilitatile si cunostintele atat medicale, cat si de management.

In egala masura, DentEstet este un sustinator activ al demersurilor sociale sustinute de grupul mama. Spre exemplu anul trecut, DENT ESTET s-a alaturat echipei MedLife pentru a veni in sprijinul refugiatilor din Ucraina, prin oferirea de asistenta medicala stomatologica de urgenta, strangerea de donatii, dar si prin implicarea in asigurarea unor locuri de munca persoanelor nevoite sa fuga din calea razboiului.

Previziuni pentru 2024: Digitalizare si consolidare

In calitate de lider, DENT ESTET si-a asumat misiunea de pionerat in stomatologia digitala, aducand in Romania cele mai noi tehnologii digitale din medicina dentara. In prezent, DENT ESTET este cel mai mare partener european al companiei franceze MODJAW, care a pus bazele unei tehnologii revolutionare de scanare digitala, cu beneficii majore atat pentru pacient, cat si pentru medicii stomatologi. De asemenea, in urma investitiilor realizate in stomatologia laser, echipa de specialisti din cadrul DE Laser Division are la dispozitie 20 de lasere stomatologice de inalta performanta, distribuite in toate unitatile grupului, pentru ca pacientii sa beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona in care se afla.

Principii solide, precum respectul si empatia fata de pacient, investitia in servicii medicale premium si determinarea in aplicarea strategiei de dezvoltare au stat la baza evolutiei diviziei de stomatologie a MedLife in toti acesti ani. In perioada urmatoare, ne vom concentra pe consolidarea sistemului integrat pe care l-am creat, prin investitii in digitalizarea tuturor clinicilor aflate in portofoliu, extinderea activitatii in zona Moldovei, dar si prin dezvoltarea pe segmentul corporate. Obiectivul nostru comun este imbunatatirea calitatii vietii pacientilor nostri, astfel ca vom continua sa investim in consolidarea ecosistemului medical national pe care l-am creat in cei 27 ani de prezenta pe piata serviciilor medicale private din Romania”, a declarat Dorin Preda, director executiv MedLife.

Inca din 2022, cei doi parteneri au dezvoltat o formula integrata prin care sa raspunda cerintelor actuale ale companiilor privind sanatatea orala a angajatilor, prin pachete de servicii dentare oferite de DENT ESTET ca parte a pachetelor de beneficii extra-salariale oferite de companii salariatilor.

Alaturi de MedLife, DENT ESTET continua sa se dezvolte organic in acord cu valorile comune si sa prioritizeze cerintele de sanatate dentara ale romanilor, prin solutii de tratament personalizate pe categorii de varsta. Determinarea de a oferi acces la cele mai avansate tehnologii si metode de tratament pentru cazurile complexe, continua sa fie promisiunea DENT ESTET pentru pacienti in toate cele 18 clinici din tara.

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 24 de ani de existenta, a dezvoltat o comunitate de peste 500 de membri implicati, dintre care 185 de medici care isi desfasoara activitatea exclusiv in cadrul clinicilor DENT ESTET.

In prezent, grupul detine 18 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova si Arad, destinate tuturor categoriilor de varsta, 7 divizii de excelenta unice in Romania (DE Implant Division, Aesthetic Division, Ortho DE Digital Team, DE Laser Division, DE Periodontics Team, DE Endodontics Team, DE Prevention&Prophylaxis Division), primul laborator de tehnica dentara digitala – Aspen. DENT ESTET ofera o experienta integrata atat prin cele 10 studiouri foto digitale - Future Smile Studio cat si prin cele 10 centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT). Toate acestea reunesc un numar de 110 unit-uri echipate la standarde hi-tech, care includ 9 sali de chirurgie complet utilate pentru interventii realizate sub supraveghere medic specialist ATI.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Clinicile DENT ESTET sunt aliniate la standardele internationale in domeniul stomatologiei, prin acreditarile primite de la numeroase institutii mondiale, dintre care mentionam International Team for Implantology, Digital Dentistry Society, Leading Implant Centers, The European Federation of Periodontology, World Federation of Orthodontists, American Academy of Cosmetic Dentistry. Suntem primii care am implementat in Romania Certificatul de Asumare a Calitatii, in beneficiul pacientilor nostri.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, o companie romaneasca cu traditie, care a ales sa investeasca in alte proiecte romanesti cu impact asupra comunitatilor locale.

                                                        

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical Medlife a pornit acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor. Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA