loader
DENT ESTET reconfirma pozitia de lider pe piata de stomatologie, cu o cifra de afaceri de 107,6 milioane lei in 2021, in crestere cu 60% fata de 2020

DENT ESTET reconfirma pozitia de lider pe piata de stomatologie, cu o cifra de afaceri de 107,6 milioane lei in 2021, in crestere cu 60% fata de 2020

Ritm de dezvoltare fara precedent la nivelul grupului

• Strategie dinamica de extindere in cel de-al 6-lea an de parteneriat cu MedLife; portofoliu marit cu 3 clinici: Ploiesti, Cluj-Napoca, Oradea;

• Diviziile DE Implant Division si DE Advanced Orthodontic Division, principalele segmente de dezvoltare;

• Educatia si digitalizarea, piloni ai strategiei de investitii;

• DENT ESTET continua expansiunea si consolidarea la nivel national si in 2022, prin deschiderea clinicii din Craiova si alte noi proiecte.

Grupul DENT ESTET, parte a Sistemului Medical MedLife, reconfirma pozitia de lider consacrat pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania, inregistrand in 2021 o cifra de afaceri de 107,6 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2020 (67,1 milioane lei).

Ritmul de dezvoltare la nivelul grupului a fost unul fara precedent, sustinut de deschiderea unei noi clinici si achizitii strategice; cresterea cu 64% a veniturilor clinicii din Brasov si cu 57,5% la Sibiu; evolutia numarului de pacienti unici; marirea echipei medicale la 145 (+38% vs 2020), a echipei de suport la 314 (+31% vs 2020) si a uniturilor dentare la 86 (+49% vs 2020).

Pentru noi, 2021 a fost anul cu cea mai ampla extindere teritoriala in cei 23 de ani de existenta. DENT ESTET a ajuns in alte trei orase importante din tara: Ploiesti, unde am construit o clinica noua cu o investitie de 1,7 milioane de euro, Cluj-Napoca, gratie unui parteneriat puternic cu Stomestet, clinica fondata de dr. Smaranda Buduru si dr. Rares Buduru, si Oradea, prin achizitia Oradent by Dr. Costea. Cu sprijinul MedLife, am continuat sa investim in asigurarea masurilor de siguranta pentru pacienti si echipa, dar si in digitalizarea activitatii noastre, pentru a raspunde cererii tot mai mari a romanilor pentru tratamente fara durere si fara riscuri. Cresterea numarului de pacienti unici denota faptul ca romanii sunt preocupati de sanatatea lor dentara si aleg DENT ESTET pentru a se bucura de serviciile de care au nevoie si pe care si le doresc”, a declarat dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului

Cresteri de aproximativ 60% a veniturilor pentru clinicile DENT ESTET din Brasov si Sibiu

Clinica Krondent din Brasov, prima achizitie din portofoliul DENT ESTET, a inregistrat, in primul an de apartenenta la grupul lider al pietei de medicina dentara din Romania, o crestere cu 64% a veniturilor operationale, de la 4,7 milioane de lei, in 2020, la 7,7 milioane lei.

O crestere semnificativa a inregistrat si DENT ESTET Sibiu, investitie greenfield lansata in 2018. Astfel, clinica de servicii dentare destinate adultilor a raportat o crestere organica a veniturilor operationale cu 57,5% in 2021, fata de 2020, depasind 8,9 milioane lei.

Cazurile complexe in implantologie si estetica dentara, in topul cererii de tratamente

In 2021, romanii au acordat o atentie sporita implanturilor dentare si serviciilor de estetica dentara, DENT ESTET Implant Division si Advanced Orthodontic Division fiind doua dintre principalele segmente de dezvoltare. Datorita expertizei echipei de medici si a investitiilor in masuri de siguranta si digitalizare, clinicile DENT ESTET au reprezentat alegerea tot mai multor romani care au optat pentru planuri complexe de reabilitare orala, cu 20% in crestere fata de 2020.

In plus, in contextul unui an pandemic, romanii au inteles consecintele pe care sanatatea orala le are asupra sanatatii generale si au respectat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel ca numarul total de pacienti unici ai grupului a crescut cu 11% in 2021 fata de 2020.

La nivelul grupului, numarul de pacienti unici a fost de aproximativ 38.800, in crestere fata de primul an pandemic. Serviciile stomatologice premium acordate sectorului corporate au reprezentat, de asemenea, un focus in activitatea DENT ESTET, pentru ca toti pacientii sa se bucure de beneficiile oferite de accesul la tehnologie de ultima generatie, la supraspecializarea echipei medicale si la programe de preventie dedicate.

Educatia si digitalizarea, piloni ai strategiei de investitii

Investitia in educatie, prin formarea viitorilor specialisti, a managerilor de clinici si programe de sustinere a comunitatilor vulnerabile, a reprezentat unul dintre pilonii activitatii DENT ESTET si in 2021.

Impreuna cu Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie George Emil Palade din Targu Mures, DENT ESTET a pus bazele unui proiect unic in sfera educatiei, investind 80.000 de euro in renovarea si amenajarea unui laborator in cadrul Facultatii de Medicina Dentara.

Grupul a continuat politica de investitii in digitalizare si tehnologizarea serviciilor, datorita beneficiilor majore pentru pacient: precizie crescuta in diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat in cabinetul stomatologic, rapiditate in executia lucrarilor.

Divizia de stomatologie a MedLife continua cresterea accelerata din ultimii ani 6 ani, incheind 2021 cu rezultate financiare solide, ce confirma performanta echipei si faptul ca pacientul te investeste cu incredere atunci cand  oferi cele mai bune servicii stomatologice existente pe piata. Planul de investitii extrem de ambitios gandit in acesti 6 ani de parteneriat cu DENT ESTET confirma ca modelul nostru de business este sustenabil si permite dezvoltarea sanatoasa a clinicilor din grup. Vom continua sa investim in inovatie, in digitalizare, dar si in dezvoltarea teritoriala la nivel national", spune Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata consacrat in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 23 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de aproximativ 500 de angajati si colaboratori, dintre care 158 sunt medici.

DENT ESTET detine 15 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Aesthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala - Aspen si 8 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un numar de 98 de sali de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafata totala de 4.300 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate. DENT ESTET ofera o experienta integrata prin cele 8 centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT).

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat, in 2017, prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, dupa achizitia pachetului majoritar de catre cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra, 40% din actiuni fiind detinute de dr. Oana Taban, CEO & Founder DENT ESTET.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare  ’’M’’.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA