loader
DCH International SA, fondatorul Premium Porc Group in Romania, a inregistrat un profit satisfacator in 2019, in ciuda provocarilor legate de pesta porcina africana

DCH International SA, fondatorul Premium Porc Group in Romania, a inregistrat un profit satisfacator in 2019, in ciuda provocarilor legate de pesta porcina africana

Productia in cadrul celor noua ferme ale companiei din Romania s-a ridicat in anul 2019 la 568.000 de suine

Raportul anual al DCH International SA, ce analizeaza rezultatele financiare din anul 2019, a fost prezentat actionarilor Adunarii Generale in data de 31 martie 2020.

Grupul a obtinut o cifra de afaceri de peste 91 milioane euro, cu o rata a profitului inainte de dobanzi si taxe (EBIT) de 23%. Rezultatul inregistrat pentru 2019 este considerat de catre Consiliul de Administratie si de catre conducerea DCH International ca fiind unul satisfactor. Acest rezultat putea fi chiar mai bun daca pesta porcina africana nu ar fi afectat negativ costurile directe si indirecte.

Productia in cadrul celor noua ferme ale companiei din Romania s-a ridicat in anul 2019 la 568.000 de suine. S-au imbunatatit atat cifrele legate de pretul de vanzare, cat si cele referitoare la productivitate, care a inregistrat, la randul sau, cresteri importante.

Adunarea Generala a actionarilor companiei, desfasurata in sistem de conferinta video, a confirmat realegerea membrilor actuali ai Consiliului de Administratie precum si a Presedintelui Consiliului, in persoana domnului Torben Svejgård.

Despre Premium Porc Group

Principala activitate a DCH International SA este de a infiinta si gestiona ferme profesionale de porci, avand la baza tehnologie si know-how danez. Holding-ul DCH International detine grupul de companii Premium Porc, unul dintre cei mai mari  producatori de carne de porc din Romania. Din Grupul infiintat in anul 2006 fac parte zece companii cu activitate integrata pe verticala in agrobusiness, acoperind productia de cereale, productia de furaje si cresterea de porcine, in 9 ferme proprii situate in judetele Braila, Brasov, Constanta, Olt, Sibiu si Vrancea. Productia consolidata consta intr-un efectiv de 17.500 de scroafe, cu o capacitate totala de productie de 600,000 de animale.  Compania numara, in prezent, peste 475 de angajati in Romania.

Autori