loader
Cefin Trucks prezinta rezultatele de vanzari in 2020 si strategia pentru anul 2021

Cefin Trucks prezinta rezultatele de vanzari in 2020 si strategia pentru anul 2021

Cefin Trucks, unic importator si distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, anunta in cadrul Conferintei de presa organizata in mediul online, rezultatele de business ale anului 2020 si strategia configurata pentru 2021

· Cefin Trucks a atins in 2020 o cifra de afaceri de 64 de milioane de Euro, cu activitatile sale de vanzare si service si peste 1.000 de vehicule vandute (noi si uzate), in crestere fata de anul 2019;

· Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piata din Romania, ocupand locul 4 din 9 branduri de vehicule comerciale, la nivel de vanzari, in urcare de pe locul 6 (din 9 ) detinut in 2019 si avand o cota de piata de 11.8% (de la 8.1% in 2019);

· Cefin Trucks prevede in continuare crestere si in 2021, cu ajutorul politicii sale orientate in jurul clientului si implementarea unui proces complex de digitalizare, care va facilita accesul tuturor celor implicati (clienti, furnizori, angajati si parteneri) la operatiunile si procesele companiei;

Cefin Trucks, unic importator si distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, anunta in cadrul Conferintei de presa organizata in mediul online, rezultatele de business ale anului 2020 si strategia configurata pentru 2021. La finalul unui an atipic, foarte dificil atat din punct de vedere social cat si economic, Cefin Trucks a reusit sa indeplineasca obiectivele setate la inceputul anului. Intr-o permanenta adaptare la nevoile clientilor, compania Cefin Trucks este un partener stabil care vine in intampinarea tuturor cerintelor acestora si ale pietei prin servicii integrate ce cuprind toate sectoarele de activitate.

Anul 2020 a reprezentat o provocare pentru segmentul vehiculelor comerciale (>16tone), care a scazut cu 33.7% fata de anul precedent. O schimbare semnificativa a avut loc si in mixul celor trei segmente care compun piata de vehicule comerciale, si anume transport international, constructii si vehicule specializate. Segmentul de vehicule pentru constructii a cunoscut o crestere importanta, ajungand la 24.6%, la fel si cel al vehiculelor specializate, cu o cota de 13.2% in 2020. Intreg contextul anului 2020, a dus la o scadere considerabila a segmentului de transport international, de la 75.4% la 62.2%.

Privind pozitia brandului Ford Trucks din perspectiva dinamicii pietei, acesta a urcat pe locul 4 in topul Brandurilor de Vehicule Comerciale (conform raport inmatriculari) in anul 2020 - in crestere de la locul 6 ocupat in anul 2019. A depasit obiectivul setat pentru cresterea cotei de piata, atingand 11.8%. A ramas in topul alegerilor clientilor in segmentele de Constructii si Vehicule Specializate, fiind lider in Segmentul Vehiculelor Municipale cu 54.3% cota de piata in 2020. In perioada ce urmeaza, Cefin Trucks se va concentra pe dezvoltarea segmentului de autotractoare, produsul F-MAX fiind acum un produs matur, cunoscut si testat, iar reteaua europeana de service a producatorului fiind in continua extindere.

Obiectivul legat de extinderea retelei de service din Romania a fost atins in 2020, astfel ca in decembrie 2020, reteaua Cefin Trucks numara 19 service-uri la nivel national din care 7 proprii. In continuare avem in plan alaturarea si altor locatii. Incepand cu anul 2020, Cefin Trucks a integrat si serviciile de reparatie Ford LCV in sediul central din Bucuresti.

Digitalizarea si integrarea tuturor serviciilor din procesul de vanzare si comunicare cu clientii sunt de asemenea obiective principale ale Cefin Trucks.

Gama de produse Ford Trucks va avea parte de numeroase imbunatatiri la nivelul fiecarui segment, ca urmare a adaptarii la nevoile clientilor si cerintele pietei. Ii ascultam pe clientii nostri, intelegem nevoile lor, urmarim tendintele de schimbare si pregatim produsele noastre pentru viitor. Cea mai mare valoare adaugata pe care marca noastra o ofera clientilor nostri este „costul total de proprietate”, care ajuta clientii sa isi gestioneze operatiunile mai profitabil.

Anul 2020 ne-a aratat inca o data cat este de important sa privim schimbarea ca pe o oportunitate si sa fim deschisi catre adaptare. Toate strategiile noastre se bazeaza pe principiul ca atunci cand clientul are de castigat, acest lucru se transforma in castig si pentru companie, si vice versa. In acest scop avem nevoie sa cream zilnic oportunitatea de a maximiza valoarea adaugata pe care o putem oferi clientilor nostri si sa implementam produse si servicii pentru a indeplini acest obiectiv esential pentru succesul nostru.

Ne-am atins obiectivele anuntate la inceputul anului, atat referitor la cota de piata cat si volume. Ne bucuram ca suntem locul 4 din 9 branduri (vehicule comerciale ˃16 T. GVW), in prima jumatate a clasamentului, si mizam pe termen scurt sa fim in primele 3 branduri.

Privim cu incredere anul 2021, in care ne asteptam ca piata sa recupereze o parte din volumul de vanzari pierdut in 2021. Vom continua sa crestem volumul de vanzari si operatiuni service, datorita expansiunii politicii prin care clientul este in centru actiunilor noastre si datorita digitalizarii proceselor noastre interne si externe.” a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Ford Trucks are o strategie complexa de extindere internationala, dupa integrarea completa a retelei Europei Centrale, de Sud si de Est in 2020, continuand finalizarea in 2021 pentru tarile din Europa de Vest. Ford Trucks este prezent in Romania din 2017 alaturi de partenerul nostru Cefin Trucks, iar acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes in ultimii patru ani. Impartasim acelasi obiective privind consolidarea pozitiei noastre in segmentul de constructii si cel municipal cu produse si caracteristici noi si cresterea pe segmentul activitatilor de transport international cu Ford Trucks F-MAX, cu un produs matur care s-a dovedit a adauga valoare clientilor nostri nu numai privind costul de proprietate, dar si cu servicii de conectivitate imbunatatite.

Chiar si cu intregul context social si economic, 2020 a fost un an exceptional pentru Ford Trucks, ne-am imbunatatit cota de piata in toate regiunile. Nu mai este nevoie sa spun ca Romania a fost printre lideri in ceea ce priveste cota de piata si va ramane si in 2021” a declarat Koray Kuvvet, Managing Director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks – evolutie accelerata pe piata romaneasca

Luna mai 2017 a marcat o etapa importanta in evolutia companiei, prin lansarea oficiala a activitatii de importator Ford Trucks.

In primul an de activitate, Cefin Trucks, in calitate de importator si distribuitor al Ford Trucks, a inregistrat vanzari de 157 de unitati (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de constructii si 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cota de 2,36%.

In al doilea an, compania si-a indeplinit si depasit obiectivul stabilit, surclasand deja, in semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenta traditionala pe piata. Numarul unitatilor vandute s-a dublat, ajungand la 357, iar cota de piata la 4,1%.

Vanzarile au crescut si mai mult in 2019, cu peste 555 de unitati livrate si o cota totala de piata de peste 8%, cumuland in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unitati Ford Trucks. Datorita lansarii F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul international, Cefin Trucks intentioneaza sa-si mareasca cota de piata in segmentul respectiv, unde potentialul de crestere ramane foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe pastrarea pozitiei de lider in alegerile clientilor din segmentele de Constructii si Vehicule municipale si in 2020, atingand locul 4 in Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cota de piata de 11.8%. Tot in 2020, Cefin Trucks si-a extins reteaua de service, ajungand la 19 centre service in Romania, adaugand la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparatii Ford LCV in centrul din Bucuresti.

Despre Cefin Trucks:

Compania activeaza de aproape 25 de ani in sectorul auto, ca furnizor de produse si servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesionisti, fiind cunoscuta ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din Romania. In decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator si distribuitor in Romania al Ford Trucks si din mai 2017 a inceput activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producatori internationali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gama larga de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de constructii si camioane de distributie cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calitatii, durabilitatii si eficientei vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internationale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se intrepatrund mai mult de jumatate de secol de proiectare si experienta de productie cu expertiza in dezvoltarea de produse specifice pietei, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. In prezent, isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia si CSI si continua sa isi dezvolte reteaua internationala pe trei continente. Pentru mai multe informatii despre Ford Trucks si produsele sale la nivel mondial, vizitati site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/

Autori

foto
AIC TRUCKS SRL