loader

Buletin de preturi de transfer 2/2016

Ordin privind dosarul preturilor de transfer si procedura de ajustare/estimare a preturilor de transfer

Ordinul nr. 442/2016 emis de Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (publicat in Monitorul Oficial nr. 74/2 februarie 2016)


Ordinul aproba cuantumul tranzactiilor, termenele pentru intocmire, continutul si conditiile de solicitare a dosarului preturilor de transfer si procedura de ajustare/estimare a preturilor de transfer.


Ordinul introduce schimbari majore privind cerintele de documentare a preturilor de transfer aplicabile contribuabililor romani.

Ordinul inlocuieste incepand din 2016 prevederile Ordinului 222/2008 privind continutul dosarului preturilor de transfer.


Principalele modificari introduse incepand din 2016 sunt prezentate pe scurt mai jos:


Pregatire anuala obligatorie a dosarului preturilor de transfer de catre anumiti mari contribuabili.
Marii contribuabili care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate a caror valoare totala anuala peste anumite praguri de semnificatie au obligatia intocmirii anuale a dosarului preturilor de transfer pana la termenul legal de depunere a declaratiilor anuale privind impozitul pe profit.


Dosarul preturilor de transfer poate fi solicitat nu doar in cadrul unei inspectii fiscale ci si in afara unei astfel de inspectii pentru tranzactiile derulate incepand din 2016.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL