loader
BestJobs: Peste 700.000 de aplicari la joburi in luna martie. Cele mai cautate joburi au fost din domeniile financiar, inginerie, transporturi si IT

BestJobs: Peste 700.000 de aplicari la joburi in luna martie. Cele mai cautate joburi au fost din domeniile financiar, inginerie, transporturi si IT

In acelasi timp, numarul total de locuri de munca disponibile de la inceputul anului a fost de 66.000

De la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate aproape 1.900.000 de aplicari la joburi pe platforma Bestjobs.eu, cu aproximativ 24% mai multe decat in perioada ianuarie-martie 2020.  In acelasi timp, numarul total de locuri de munca disponibile de la inceputul anului a fost de 66.000. Doar in luna martie candidatii au efectuat peste 700.000 de aplicari la joburi, cele mai cautate domenii fiind financiar, inginerie, transporturi si IT.

In ceea ce priveste judetele cu cei mai multi candidati activi in luna martie, topul continua sa fie condus de Bucuresti-Ilfov (cu peste 270.000 de aplicari), Timis (cu peste 60.000 de aplicari), Cluj Napoca si Brasov (cu putin peste 37.000 de aplicari fiecare) si Iasi (cu peste 33.000 de aplicari). Joburile remote (work from home) continua sa inregistreze un numar mare de aplicanti, iar oferta pentru astfel de joburi ramane si ea constanta - in medie, 10% din totalul joburilor disponibile de la inceputul anului au fost remote.

Per total, in luna martie candidatii care au realizat cele mai multe aplicari la joburi au fost cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani (38%), urmati de cei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani (20%) si de cei cu varste cuprinse intre 45-54 ani (16%). 

De cealalta parte, companiile au cautat sa angajeze in luna martie mai ales personal din categoria white collar (angajati birouri). Din totalul locurilor de munca activate in luna martie, aproape jumatate (49.8%) au fost din categoria white collar, 22% au fost joburi din categoria blue collar, in timp ce 18% au fost joburi pentru pozitii de management si coordonare echipe si putin peste 10% au fost joburi remote.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari a fost condus in luna februarie de catre Enel (7.346 aplicanti), Alpha Bank (3.380 aplicanti), Allianz Technology (3.358 aplicanti), Continental Automotive Romania (3.029 aplicanti) si DRAXLMAIER Romania (3.012 aplicanti).

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 20 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie si servicii conexe recrutarii pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare, recrutare si de dezvoltare profesionala si personala. In orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesionisti conectati la piata muncii, peste 25.000 de joburi si mii de freelanceri, agenti de recrutare, coachi, mentori, terapeuti, avocati si alte tipuri de specialisti.

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA