loader
Angajatii apreciaza companiile care includ in mixul de beneficii programe de self-discovery

Angajatii apreciaza companiile care includ in mixul de beneficii programe de self-discovery

Desi in continuare atentia este orientata spre siguranta angajatilor, multe companii au actionat deja pentru sustinerea bunastarii lor mintale in aceasta perioada

Compania de consultanta Valoria lanseaza programul de auto-cunoastere (self-discovery) numit Experience Clarity. Programul se deruleaza online si se adreseaza persoanelor care doresc sa isi depaseasca fricile, limitarile, procrastinarea folosind mecanismele propriei minti si inteligenta emotionala. Decizia vine in intampinarea unei noi tendinte privind beneficiile acordate de companii angajatilor.

Conform unui blitz survey realizat de echipa Valoria in perioada 22 iunie - 22 septembrie 2020, beneficiile de dezvoltare personala cele mai apreciate de angajati in prezent includ programele de coaching si self-discovery (88%), traininguri de rezilienta emotionala si/sau inteligenta emotionala (76%), precum si de mindfulness (73%) si organizarea timpului (tot 73%).

Alte teme de mare interes pentru beneficiile de dezvoltare personala mentionate de cei 627 de respondenti, angajati din 15 industrii, la acest sondaj au inclus: tehnici de luare a deciziilor (66%), gandire strategica (61%), tehnici de creativitate (54%), design thinking (52%), comunicare persuasiva (49%).

De asemenea, nivelul de satisfactie cu angajatorul este, in medie, cu 17 puncte procentuale mai mare in cazul companiilor care ofera acest tip de programe de coaching decat cele care nu au aceasta abordare.

Desi in continuare atentia este orientata spre siguranta angajatilor, multe companii au actionat deja pentru sustinerea bunastarii lor mintale in aceasta perioada. Modalitatile au imbracat forme diverse, de la programe de coaching, sprijinul psihologilor, webinarii orientate spre gestionarea emotiilor si auto-cunoastere. Toate acestea se adauga la tendinta deja existenta in randul tinerilor care pun pe primul plan aspiratia de a fi impliniti in toate aspectele vietii lor: familie, profesie, relatii, comunitate”, spune Elena Badea, Managing Partner Valoria.

Dincolo de impactul pozitiv imediat adus prin imbunatatire a echilibrului interior al angajatilor afectati de distantarea fizica si impactul pandemiei, programul este relevant si pentru tinerii din Generatia Z (persoanele nascute intre 1995 si 2010) care au trait intreaga viata intr-o lume caracterizata de volatilitate, incertitudine, complexitate si ambiguitate.

Aceasta generatie se afla in mod constant intre realitate si virtual, intre viata online si offline, cu toate plusurile si minusurile generate in plan psihic de aceasta situatie. Trebuie mentionat faptul ca nulte studii au aratat ca aceasta pendulare intre cele doua lumi are efecte negative asupra sentimentului lor de fericire si multumire.

 „Cunoasterea de sine si cunoasterea celorlati raman atuuri importante pentru cooperarea in echipa, mai ales cand aceasta lucreaza remote sau hibrid. Zicerea romaneasca <<ce tie nu-ti place, altuia nu-i face>> descrie un comportament mai mult decat dezirabil in organizatie, strans legat de valoarea RESPECT. Acest nivel este fundamental. Apartenenta la o echipa de succes inseamna urmatorul nivel de cunoastere si actiune. Exista in utilizarea profilului psihologic Emergenetics indemnul <<trateaza-i pe ceilalti asa cum vor ei sa fie tratati>>. Este vorba despre EMPATIE. Daca la respect si empatie adaugam modalitatea prin care putem deveni mai buni in GANDIREA CRITICA (identificand propriile preferinte de gandire) avem cocktailul necesar pentru reusita individuala si de echipa”, spune George Agafitei, coach si trainer.

Programul Experience Clarity incepe cu o sesiune de strategie care are ca scop evaluarea punctului de pornire si stabilirea obiectivelor de atins. Urmeaza apoi o suita de sesiuni de coaching care le releva participantilor mecanismele realitatii interioare si ii ghideaza spre echilibru interior, autenticitate si claritate. In functie de situatie pot fi sesiuni de coaching individuale, de grup sau de echipa. Evolutia interioara a participantilor spre echilibru si rezilienta emotionala este masurata cu teste de specialitate.

Despre Valoria

Valoria Business Solutions este o companie de consultanta, training, si coaching. Misiunea companiei este aceea de a transforma in valoare potentialul echipelor si organizatiilor. Competenta, increderea, inovatia si pasiunea sunt valorile pe care le sustinem prin tot ceea ce facem. Credem in oameni si in aspiratia lor de implinire personala si profesionala si in dorinta lor de a-si accelera potentialul. Aflati mai multe despre noi pe: www.valoria.ro si www.experienceclarity.ro.

Autori

foto
VALORIA BUSINESS SOLUTIONS SRL