loader
Vodafone Romania isi reafirma angajamentul de a reduce impactul asupra mediului si achizitioneaza 100% energie verde pentru derularea operatiunilor, incepand din acest an

Vodafone Romania isi reafirma angajamentul de a reduce impactul asupra mediului si achizitioneaza 100% energie verde pentru derularea operatiunilor, incepand din acest an

Utilizarea de energie verde in toata amprenta de consum este una din masurile prin care Vodafone Romania isi propune sa creasca eficienta energetica

Vodafone Romania anunta o etapa majora in cadrul obiectivului strategic asumat, de a reduce amprenta de carbon si impactul asupra mediului. Astfel, incepand din 2020, Vodafone Romania achizitioneaza in proportie de 100% energie verde, din surse regenerabile, pentru derularea operatiunilor sale, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie. Pentru energia verde achizitionata in 2020, certificatele de provenienta vor fi eliberate de catre furnizori la inceputul anului urmator sau semestrial, dupa caz.

Utilizarea de energie verde in toata amprenta de consum este una din masurile prin care Vodafone Romania isi propune sa creasca eficienta energetica, sa reduca emisiile de carbon si, implicit, impactul asupra mediului.

Trecerea la energie din surse regenerabile in locul celei conventionale in cadrul activitatilor noastre reprezinta un pas important in strategia Vodafone de dezvoltare durabila, ce are la baza respectul fata de mediu. Energia necesara pentru alimentarea infrastructurii retelelor reprezinta cea mai mare parte din consumul de energie la nivelul operatiunilor noastre. In beneficiul si interesul clientilor nostri, continuam sa extindem capacitatea si performanta retelelor noastre, pentru a gestiona traficul de date in continua crestere si pentru a imbunatati viteza si calitatea serviciilor oferite. Dar acest lucru se traduce, in mod inevitabil, prin cerinte energetice tot mai mari. De aceea, operarea unei infrastructuri eficiente energetic este pentru noi o prioritate si un obiectiv major. Pe langa utilizarea energiei verzi in derularea operatiunilor noastre, ne concentram pe implementarea celor mai eficiente solutii care reduc consumul de energie, de la centrele noastre tehnice, pana la serviciile oferite clientilor nostri”, a spus Catalin Buliga, Director Tehnologie, Vodafone si UPC Romania.

Grupul Vodafone si-a asumat reducerea cu 50% a emisiilor de gaz de sera si achizitionarea in proportie de 100% de energie din surse regenerabile, pana in 2025.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii si tehnologie din lume, cu o vasta experienta in comunicatii, convergenta si Internet of Things, precum si in promovarea serviciilor financiare mobile si transformarea digitala pe pietele emergente.

Vodafone Group are operatiuni mobile in 24 de tari, 42 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 31 decembrie 2019, Vodafone Group avea 625 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 27 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix si 22 milioane de clienti ai serviciilor TV, incluzand toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA