loader
Venituri de 35 de milioane de lei pentru grupul DENT ESTET la noua luni, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a lui 2017

Venituri de 35 de milioane de lei pentru grupul DENT ESTET la noua luni, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a lui 2017

22.000 de pacienti si aproape 55.000 de vizite au inregistrat clinicile Dent Estet in primele noua luni din 2018

Dent Estet, liderul pietei de medicina dentara din Romania, a incheiat primele noua luni ale anului 2018 cu o cifra de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 19 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai mari ponderi in evolutia cifrei de afaceri in primele noua luni ale anului le au serviciile de protetica si implantologie dentara.

Intr-o piata atomizata, cum este cea a serviciilor de medicina dentara, unde exista peste 17.000 de cabinete medicale individuale in toata tara, Dent Estet ramane un brand de succes si un model de business unic nu doar in tara, dar si in aceasta parte a Europei. Rezultatele foarte bune inregistrate pe parcursul acestui an si ecartul continuu fata de oricare alt competitor ne ofera premisele ca ne vom apropia sau chiar vom atinge cifra de afaceri de 10 milioane de euro pe care ne-am propus-o pentru 2018”, spune Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

In primele noua luni ale anului, un numar de 22.000 de pacienti unici, dintre care 6.500 sunt pacienti noi, au vizitat clinicile grupului Dent Estet. In total, au fost efectuate peste 55.000 de vizite si interventii in cabinet.

Dent Estet a demarat cea mai mare investitie din afara Bucurestiului odata cu deschiderea celor doua clinici de la Sibiu, una pentru adulti si cea de-a doua pentru copii. Cele doua clinici ofera un numar de 12 unitati dentare (7 unitati in clinica pentru adulti si 5 in cea pentru copii) si isi propun sa deserveasca atat pacientii din Sibiu, cat si pe cei din judetele invecinate: Brasov, Valcea, Mures, Alba, Deva, Hunedoara.  

„Piata creste cu cel putin 16-18% in fiecare an, iar potentialul de dezvoltare pe acest segment ramane unul urias, avand in vedere ca 50% din populatia din Romania inca nu merge la dentist. Cifrele inregistrate de noi se datoreaza atat cresterii numarului de unituri dentare, cat si a unei schimbari pe care am reusit sa o aducem in comportamentul si in atitudinea pacientului cu privire la mersul la dentist. Observam un transfer de optiuni dinspre produse medii, catre excelenta in servicii si tratamente premium”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului Dent Estet.          

In prezent, Dent Estet detine o retea de 10 clinici, dintre care 7 in Bucuresti, una in Timisoara si doua in Sibiu. Echipa s-a extins la un numar de 320 de specialisti, dintre care peste 90 sunt medici, care au tratat de-a lungul timpului peste 80.000 de pacienti.

In ultimii doi ani, investitiile la nivelului clinicilor in tehnologii, materiale, echipamente si achizitii de aparatura se ridica la aproximativ 2 milioane euro, iar Dent Estet va investi mai departe in educatie, inovatie si dezvoltarea echipei de specialisti.

  „Am reusit in cei aproape douazeci de ani de cand suntem pe piata sa punem bazele unui brand solid si sa definim noi trenduri. Ne bucuram ca am reusit sa facem din modelul nostru de business o inspiratie si pentru alti jucatori de pe piata, deoarece impreuna putem face ca aceasta sa se dezvolte si sa oferim pacientilor cele mai inalte standarde de tratament. Mai mult decat atat, credem ca nivelul inalt de educatie si de pregatire al medicilor din tara noastra trebuie sprijinit de asocieri cu branduri internationale de echipamente si tehnologii extrem de puternice, de aceea pe unele dintre ele le-am introdus chiar noi, in premiera in Romania”, adauga dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

Din Grupul Dent Estet fac parte DENT ESTET Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids si Aspen Laborator.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA