loader

Veneto Banca ofera credite Beneficiarilor de subventii APIA

Veneto Banca a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) conventii privind acordarea de credite crescatorilor de animale, atat celor ce primesc ajutoare na?ionale in sectorul zootehnic pentru speciile bovine si ovine/caprine, cat si beneficiarilor Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor – Pasari (anul II de angajament sesiunea II si anul IV de angajament sesiunea I).

De asemenea, Veneto Banca acorda finantari beneficiarilor masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole si anume: Masura 214 „Plati pentru agro-mediu”, cuprinsain Axa II din PNDR 2007-2013, Masura 10 „Agro-mediu si clima”, Masura 11 „Agricultura ecologica” si Masura 13 „Plati pentru zone care se confruntacu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice”, cele din urmafiind cuprinse in Axa II din PNDR 2014-2020.

 

Astfel, beneficiarii de subventii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, pot obtine scontarea subventiilor din cadrul diverselor masuri, valoarea finantarilor putand sa ajunga pana la 90% din valoarea subventiilor. Rata anuala de dobanda aplicata este variabila- ROBOR la 6 luni + 3,75%, dobanzile urmand safie platite integral la scadenta finantarii din subventia incasata. Comisionul de analizaeste de 0,35% din valoarea finantata, perceput la acordarea finantarii, in timp ce comisionul anual de administrare, reprezentand 0,50% din suma finantata, este perceput la scadenta creditului.

 

„Agricultura continuasafie unul dintre sectoarele cu cel mai mare potential de dezvoltare din Romania, care incanecesitainvestitii majore pentru compactarea suprafetelor agricole si modernizarea parcului de utilaje si, totodata, un nivel de lichiditati adecvat pentru sustinerea activitatii curente. Veneto Banca Romania vine in sprijinul operatorilor din sector cu o oferta completa de solutii de finantare si, prin colaborarea cu APIA, le ofera beneficiarilor de subventii, conditii avantajoase pentru finantarea capitalului de lucru”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

 

 

 

Autori

foto
VENETO BANCA SCPA ITALIA MONTEBELLUNA SUCURSALA BUCURESTI