loader
Un altfel de eveniment de golf care reuneste profesionistii si amatorii

Un altfel de eveniment de golf care reuneste profesionistii si amatorii

Asociatia Golferilor Profesionisti din Romania anunta intre 8-10 Iunie 2018 primul eveniment de golf din seria‚ PRO-AM Golf for everyone’, organizat la Clubul de Golf Paul Tomita din Pianu de Jos.

Actualii jucatori de golf, profesionisti sau amatori, reprezinta o nisa care are toate sansele sa devina tot mai importanta, odata cu aparitia mai multor terenuri de golf in tara (actualmente 9: Clubul Diplomatic, Club Tite Golf Resort, Kings Land Country Club, Lac de Verde Golf Club, Selas Golf & Polo Club, Sun Garden Golf & Spa Resort, Transilvania Golf Club, Theodora Golf Club si Golf Club Paul Tomita).


Sub numele-motto al evenimentului (Golf for everyone) Asociatia Golferilor Profesionisti din Romania si-a propus, inca de la infiintare, sa creasca popularitatea acestui sport, sa schimbe mentalitati si sa contribuie la dezvoltarea lui in Romania. Fiind un sport care se poate juca atat outdoor, cat si indoor, poate fi adoptat de mai multe cluburi, un alt obiectiv al Asociatiei fiind acela de a revitaliza platforma de colaborare inter-cluburi, atragand parteneri strategici din sectorul public sau privat.


PRO-AM Golf for everyone (editia 1) va avea loc intre 8 si 10 Iunie 2018 la Clubul de Golf Paul Tomita tocmai pentru a onora memoria primului jucator profesionist de golf din tara, care a iubit enorm acest sport, dedicandu-i intreaga viata. Paul Tomita (1914-2004), intemeietorul golfului romanesc, a fost si profesorul Regelui Mihai I, precum si al altor familii istorice (Bibescu, Brancoveanu, Cantacuzino, Ghica, Stirbei). In plus, odata cu centenarul Marii Uniri, nu se putea alege o locatie mai plina de semnificatie decat in inima tarii, in judetul Alba - locul de bastina al maestrului Paul Tomita, care a infiintat in 1995 la Pianu de Jos primul club de golf privat din tara.


Evenimentul vine cu o structura de premiere unica, propunandu-si sa atraga maximum 22 jucatori profesionisti si 88 amatori (acestia jucand in flight-uri de 1 profesionist + 4 amatori). 3 renumiti jucatori de top si-au confirmat deja prezenta in calitate de ancore eveniment: Austin Curtis, David Foster si Duncan Muscroft. Pe 8 Iunie echipele se vor forma si antrena, pe 9 Iunie va fi ziua competitiei (cu multe alte activari conexe pentru jucatori si spectatori), ceremonia de premiere si cina festiva iar pe 10 iunie profesionistii vor juca amical cu amatorii, vor sustine workshop-uri si vor juriza o competitie pentru juniori.


„Iubesc si practic acest sport din 2005 si ma bucur sa am ocazia prin AGP sa ‚unesc’ jucatorii impatimiti deja sau pe cale sa se indragosteasca de golf. In cadrul Asociatiei ne-am propus sa contribuim la promovarea beneficiilor practicarii acestui sport, sa cream programe nationale pentru tanara generatie, sa activam cat mai multe colaborari intre cluburile din tara si din afara ei, sa crestem gradul de competitivitate si sa aducem schimbari pe plan legislativ prin profesionalizarea serviciilor din aceasta industrie si alinierea la standardele europene, inclusiv recunoasterea profesiilor specifice industriei. ‚PRO AM Golf for everyone’ reprezinta un eveniment unic in calendarul competitional 2018 si credem ca va crea senzatie in randul tuturor pasionatilor de golf, pe care-i invitam sa se inscrie.” declara domnul Sebastian Grecu, Vicepresedintele Asociatiei Golferilor Profesionisti din Romania.


„Suntem onorati sa gazduim prima editie a ‚PRO-AM Golf for everyone’ la Pianu de Jos, acolo unde s-a nascut omul care a pus bazele acestui sport in Romania. Fara Paul Tomita golful romanesc nu ar fi ce este azi, terenul de la Clubul de Golf Paul Tomita fiind in continuare singurul de 18 cupe din tara, cu un traseu de 6061m pentru domni si 5165 pentru doamne. Ii asteptam cu bratele deschise pe jucatori si le promitem o experienta de neuitat, plina de emotie dat fiind ca anul acesta aniversam 100 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, precum si 104 ani de la nasterea marelui profesor.” spune domnul Ioan Istrate, Presedintele Asociatiei Clubul de Golf Paul Tomita.
 

Autori

foto
ASOCIATIA GOLFERILOR PROFESIONISTI