loader

Top Factoring a solutionat 2 milioane de creante neincasate in 10 ani de activitate

Top Factoring estimeaza o crestere de 8%, la 2,7 mld. euro, a pietei de profil in 2016.

Top Factoring, una dintre principalele companii din sectorul recuperarilor de creante, a inregistrat in cei 10 ani de activitate mai mult de 2 milioane de cazuri solutionate cu incasarea datoriei din partea debitorilor, ceea ce reprezinta peste 10% din populatia tarii. Top Factoring gestioneaza si recupereaza creante pentru cele mai mari banci de pe plan local, companii telecom sau furnizori de utilitati.


„In zece ani am gestionat un portofoliu de peste 5 milioane de creante si am reusit recuperarea a peste 170 de milioane de euro pentru clientii nostri. Am atins aceste rezultate cu ajutorul unei echipe bine instruite, prin dialog corect cu debitorii, carora le-am oferit solutii personalizate pentru rambursarea creantelor, si prin abordarea corecta a colectarii. In acelasi timp am investit constant in dezvoltarea companiei, am atras in actionariat un fond de investitii care ne sustine cresterea, iar acum ne orientam si catre achizitionarea de portofolii mari”, a declarat Catalin Neagu, Director General si fondator Top Factoring.


Cea mai mare parte a business-ului companiei provine din recuperarea de creante neincasate pentru clienti din banking si domeniul telecom, unde valoarea medie a creantelor ajunge la 1.400 euro si respectiv 190 euro.
Businessul Top Factoring a ajuns la finalul anului trecut la un total de 5,6 milioane de euro, dublandu-se intr-un interval de 5 ani.


„Compania s-a dezvoltat constant si am inregistrat o evolutie foarte buna a business-ului in ultimii ani. Mizam pe o crestere importanta si anul acesta avand in vedere ca am crescut capacitatea de procesare concomitent cu evolutia portofoliului de clienti”, a declarat Catalin Neagu.

 

In cei 10 ani de activitate compania a colectat creante pentru mai mult de 500 de clienti din domeniul bancar, servicii de comunicatie si utilitati. Astazi, in functie de cota de piata, compania se claseaza in topul primelor cinci companii de management si recuperare de creante din Romania.

 


Piata de recuperare creante atinge 2,7 mld. euro in 2016


Top Factoring apreciaza ca volumul pietei de management si recuperare de creante va urca in acest an cu minim 8% avand in vedere evolutia generala a pietei si valoarea portofoliilor ce urmeaza sa fie scoase la vanzare.


”Avand in vedere evolutia din primul semestru, ne asteptam ca piata sa creasca cu 200 milioane euro in 2016, respectiv la 2,7 miliarde de euro”, a concluzionat Catalin Neagu.


Pentru a participa la licitatiile de vanzare a acestor portofolii de valoare ridicata, in calitate de asset manager, compania ar putea incheia acorduri strategice cu alte companii din piata.
 

Autori

foto
INTRUM ROMANIA SA