loader
TBI Bank obtine primul rating de la Moody's: Baa3 pentru riscul de contrapartida si Ba2 pentru depozite

TBI Bank obtine primul rating de la Moody's: Baa3 pentru riscul de contrapartida si Ba2 pentru depozite

Agentia de rating a atribuit evaluari Baa3(cr)/P-3(cr) pentru riscul de contrapartida (Counterparty Risk - CR) pe termen lung si scurt si un rating ba3 pentru o evaluare de baza a creditelor (Baseline Credit Assessment - BCA)

tbi bank, una dintre cele mai importante banci de tip challenger din Europa de Sud-Est, care opereaza in Romania, Bulgaria, Grecia, Germania si Lituania, a primit din partea Moody's Investors Service (Moody's) un rating de investitii, respectiv Baa3, pentru riscul de contrapartida, si un rating Ba2/NP pentru depozitele pe termen lung si scurt.

In acelasi timp, agentia de rating a atribuit evaluari Baa3(cr)/P-3(cr) pentru riscul de contrapartida (Counterparty Risk - CR) pe termen lung si scurt si un rating ba3 pentru o evaluare de baza a creditelor (Baseline Credit Assessment - BCA).

Potrivit Moody's - "raportul dintre capitalurile proprii tangibile si activele ponderate in functie de risc se situa la 27,0% la sfarsitul anului 2022, suficient pentru a absorbi pierderi neasteptate si considerabile. Banca beneficiaza, de asemenea, de o capacitate puternica de a genera capital pe plan intern si de retentie a profiturilor, care echilibreaza obiectivele ambitioase de crestere si accesul mai limitat la capital in comparatie cu bancile listate la bursa".

De asemenea, agentia afirma in raportul sau ca perspectiva stabila a ratingurilor pentru depozitele pe termen lung reflecta asteptarile sale ca rezultatele si profilul financiar al bancii vor ramane in general stabile.

Suntem mandri sa primim un rating de la o agentie de renume mondial precum Moody's, care reflecta profitabilitatea noastra puternica, baza sigura de depozite si perspectiva unei cresteri stabile. Aceasta evaluare ne consolideaza si mai mult pozitia de institutie financiara solida si de incredere si intareste angajamentul nostru de a continua sa oferim solutii inovatoare de creditare si de economisire pentru clientii nostri de pe toate pietele”, a spus Lukas Tursa, Executive Director, Funding.

Mai multe informatii despre anuntul Moody’s puteti afla aici.

Despre tbi bank

tbi bank este o banca de tip ”challenger” din Europa de Sud-Est si lider regional in domeniul solutiilor de plata alternative, care a construit un ecosistem prin imbinarea instrumentelor de finantare cu shopping-ul pentru a raspunde nevoilor clientilor. Se concentreaza pe sprijinirea comerciantilor pentru a-si dezvolta afacerile, precum si pe oferirea de produse si servicii financiare consumatorilor, care sa le faca viata mai usoara. In prezent, opereaza in Bulgaria, Romania, Grecia, Germania si Lituania. Prin diverse canale digitale si parteneriate de incredere cu aproape 20.000 de comercianti, tbi are un portofoliu de 2 milioane de clienti si a acordat aproape 550.000 de credite in 2022. Modelul sau de afaceri si abordarea axata pe client au dus la transformarea sa intr-una dintre cele mai profitabile si eficiente banci din regiune.