loader
Startup-ul ucrainean Finmap a atras fonduri de 1 milion de euro de la SMOK Ventures, CEO-ul tbi bank si alti investitori pentru a-si extinde si consolida prezenta internationala

Startup-ul ucrainean Finmap a atras fonduri de 1 milion de euro de la SMOK Ventures, CEO-ul tbi bank si alti investitori pentru a-si extinde si consolida prezenta internationala

Aceasta finantare va fi destinata activitatilor de marketing si extinderii serviciilor in Polonia si Turcia, extinderii echipei si consolidarii prezentei in tari vorbitoare de limba engleza si spaniola

Finmap, o platforma ucraineana de gestionare a cash flow-ului, dedicata micilor afaceri, a obtinut o noua runda de investitii de 1 milion de euro de la fondul de investitii polonez-american SMOK Ventures, in calitate de investitor principal, si de la o serie de fonduri de investitii si investitori privati. Co-fondatorul si partenerul general al SMOK Ventures, Paul Bragiel, a investit in peste 400 de companii in cariera sa, printre care UBER, Stripe, Niantic, Unity si Zappos, iar aceasta este prima data cand fondul investeste intr-un proiect ucrainean. CEO-ul tbi bank, Petr Baron, fondul de investitii ceh Presto Ventures si compania de investitii Capital Genetics s-au alaturat acestei runde de finantare, amplificand investitiile anterioare pentru dezvoltarea Finmap.

Petr Baron este un investitor activ de mai multi ani in companii cu un mare potential de crestere, pe lista sa numarandu-se companii precum FintechOS, Swipe, Releva, Eg Lili, 3S Money, Silverbird, ANNA Money, Myos si altele.

Aceasta finantare va fi destinata activitatilor de marketing si extinderii serviciilor in Polonia si Turcia, extinderii echipei si consolidarii prezentei in tari vorbitoare de limba engleza si spaniola. In plus, compania analizeaza posibilitatea de a intra si in Romania si Grecia.

Sunt inspirat de energia si inspiratia pe care fondatorii, Alex si Ivan, le pastreaza in fiecare etapa de dezvoltare a afacerii si cu care fac fata noilor provocari. Ei evolueaza in ton cu proiectul si nu au de gand sa se opreasca din a atinge noi obiective importante. In ultimul an, Finmap a inregistrat o crestere si o adaptabilitate a produsului incredibile, ceea ce confirma inca o data importanta managementului financiar si relevanta acestui aspect pentru companiile europene”, spune Petr Baron, CEO, tbi bank.

                                                     

Principalul produs al Finmap este o solutie de tip cloud pentru browsere si aplicatii iOS, care ajuta proprietarii de afaceri sa-si gestioneze mai usor si convenabil finantele, atat ale companiei, cat si pe cele personale. Instrumentul este integrat in peste 2.800 de banci europene, precum si in servicii precum PayPal, Wise, Revolut, ApiXDrive sau Fondy, si permite clientilor sa gestioneze si portofolii de criptomonede. Pentru utilizatorii ucraineni, exista integrari cu PrivatBank, monobank si PUMB.

In ciuda provocarilor constante, continuam sa dezvoltam compania si sa ne extindem in noi tari. Misiunea noastra este de a ajuta antreprenorii sa isi inteleaga mai bine afacerile, prin intermediul unui produs usor de utilizat, care rezolva problemele uzuale de gestionare a fluxului de numerar mai bine si mai eficient decat un document Excel. Observam o tendinta pozitiva in ceea ce priveste cresterea prezentei Finmap in Europa Centrala. Adaugam in mod activ noi integrari cu bancile locale si stabilim relatii de parteneriat. In ultimul an, am reusit sa dublam numarul utilizatorilor nostri”, a afirmat Oleksandr Solovei, Finmap, Co-fondator.

Despre Finmap

Finmap a fost fondata in 2019 de antreprenorii in serie Oleksandr Solovei si Ivan Kaunov. La inceputul anului 2021, echipei i s-a alaturat Dmytro Dubilet, care este, de asemenea, Co-fondator al monobank. In 2020 si 2021, compania a primit doua runde de investitii de la investitori europeni si business angels si a absolvit cu succes acceleratorul Startup Wise Guys. Echipa Finmap lucreaza in intregime de la distanta si numara 59 de specialisti, peste 80% dintre ei ramanand in Ucraina.