loader

Skanska demareaza primul proiect de birouri in Bucuresti

Skanska a inceput lucrarile aferente primei faze a proiectului Green Court Bucharest in urma achizitionarii terenului si a obtinerii autorizatiei de construire la finalul anului 2012. Cladirea a obtinut deja pre-certificare LEED Gold.

Proiectul Green Court Bucharest este alcatuit din trei cladiri de birouri de clasa A cu o suprafata totala inchiriabila de 52,000 metri patrati. Fiecare cladire va avea 12 niveluri supraterane si trei subterane. Prima faza a investitiei cuprinde o cladire de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de 19,500 metri patrati precum si parcarea subterana pentru primele doua cladiri ale complexului. Skanska va investi 46 milioane euro, compania fiind si antreprenor general. Finalizarea proiectului este estimata pentru trimestrul patru al anului 2014.

 

„Suntem entuziasmati de lansarea primului nostru proiect de investitii imobiliare in Bucuresti. Consideram Bucurestiul o piata importanta pentru noi; vedem aici un mare potential si si avem planuri pe termen lung. Skanska este un dezvoltator recunoscut pentru angajamentul fata de calitate, sustenabilitate si etica, valori care s-au bucurat de o foarte buna primire din partea pietei locale. Am primit deja solicitari din partea potentialilor clienti care sunt interesati de produse sustenabile si de inalta calitate intr-o zona de afaceri consacrata. Green Court Bucharest raspunde pe deplin acestor exigente. Fiind o companie care ofera servicii integrate de constructie si dezvoltare, controlam toate procesele pentru asigurarea calitatii si respectarea termenelor de livrare.” – a afirmat Andreas Lindelöf, Presedintele Skanska Romania.

 

Primul proiect imobiliar lansat de Skanska in Bucuresti este amplasat pe strada Gara Herastrau in zona Floreasca-Barbu Vacarescu, perimetru care a devenit cea mai dinamica sub-piata de birouri din oras. Zona ofera un acces excelent catre mijloacele de transport in comun si catre aeroport. Datorita proximitatii fata de statia de metrou Aurel Vlaicu si de numeroase linii de autobuz si tramvai, clientii Green Court Bucharest vor ajunge cu usurinta la birou. Pe langa aceasta, complexul va oferi locuri de parcare pentru biciclete, dusuri si vestiare.

 

Proiectul va fi construit in concordanta cu principiile de dezvoltare sustenabila, ceea ce se traduce prin numeroase solutii inovatoare pentru reducerea impactului cladirii asupra mediului. Urmand standardul celorlalte cladiri dezvoltate de Skanska in Europa Centrala si de Est, ansamblul de birouri va aplica pentru certificare LEED . In acest sens, prima faza a proiectului a obtinut deja pre-certificarea LEED Gold. Tehnologiile moderne, cum ar fi fatada cu inalta eficienta energetica si sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenta, vor asigura un mediu de lucru confortabil si in acelasi timp vor reduce semnificativ costurile operationale ale cladirii.

 


Skanska Commercial Development Europe

Skanska Commercial Development Europe este una din cele 14 divizii de business din cadrul Skanska. Misiunea acesteia este de a initia si dezvolta cu precadere cladiri de birouri. Operatiunile Skanska sunt concentrate in marile zone metropolitane din Republica Ceha, Ungaria, Romania si Polonia. Skanska Commercial Development Europe este impartita in patru companii locale – Skanska Property Republica Ceha, Skanska Property Romania, Skanska Property Ungaria si Skanska Property Polonia.
Mai multe informatii despre Skanska Commercial Development Europe se pot obtine de la www.skanska.com/property.

 


Skanska Romania

Skanska Romania este un dezvoltator de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor.
Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor parcurge procesului de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu superior de lucru.

 


Grupul Skanska

Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliara si constructii din lume, cu expertizaa in constructia si dezvoltarea proiectelor comerciale si rezidentiale precum si in parteneriate public-private. Bazandu-se pe experienta sa globala, obiectivul Skanska este acela de fi optiunea numarul 1 a clientilor in domeniul solutiilor ecologice. Grupul Skanska are in prezent 57,000 de angajati in pietele pe care activeaza din Europa, Statele Unite si America Centrala. Avand sediul general in Stockholm, Suedia, si fiind listata la Bursa Stockholm, Skanska a inregistrat in 2012 vanzari totale de 132 miliarde coroane suedeze.

 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL