loader

Raport economic si de investitii, 18 ianuarie

Fondul Proprietatea – Comisia Valorilor Mobiliare prelungeste cu doua saptamani dezbaterile cu privire la legislatia pentru listarea secundara; Fondul Proprietatea - Noi masuri de reducere a costurilor la Hidroelectrica

Fondul Proprietatea – Comisia Valorilor Mobiliare prelungeste cu doua saptamani  dezbaterile cu privire la legislatia pentru listarea secundara

Comisia Valorilor Mobiliarea prelungit cu doua saptamani, pana la 31 ianuarie, dezbaterile publice referitoare la proiectul de lege care reglementeaza modul in care functioneaza depozitarul central functioneaza. Teoretic, modificarile propuse vor permite stabilirea unei legaturi intre depozitarii din Bucuresti si Varsovia. Daca proiectul de lege este aprobat, aceasta inseamna ca un obstacol major pentru listarea secundara a actiunilor Fondului Proprietatea a fost eliminat. Reprezentantii Raiffeisen  considera ca aceasta stire este neutra pentru actiunile detinute de Fondul Proprietatea.

 

Fondul Proprietatea- Noi masuri de reducere a costurilor  la Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica  a decis sa revoce intreaga echipa de conducere si de middle management a producatorului de energie,  in total 57 persoane.

 

Peste 3 luni,  pozitile ramase vacante trebuie sa fie reocupate ca urmare a selectiei  in urma proceselor de recrutare. In plus, Hidroelectrica a respins pentru platile compensatorii aproximativ 150 de persoane din personalul total de aprox. 5000. De asemenea, alte masuri de reducere a costurilor au fost aplicate, avand in vedere: reducerea diurnei  de deplasare, deduceri la combustibil sau alte beneficii. Aceste masuri  sunt estimate sa economiseasca aproximativ 10 milioane de lei anual pentru Hidroelectrica, conform administratorului judiciar. Acesta considera ca Hidroelectrica poate sa iasa din procesul de insolventa pe 26 iunie, la un an de la declansarea procedurii.

 

Reprezentantii Raiffeisen apreciaza aceste stiri ca pozitive pentru producatorul de energie, datorita faptului ca salariile mari  si contractele negociate prea sus cu Hidroserv erau unele dintre cele mai mari probleme asupra profitabilitatii Hidroelectrica.

Autori

foto
RAIFFEISEN BANK SA