loader
PwC Romania si D&B David si Baias au acordat consultanta CE Oltenia in proiectele de dezvoltare a opt parcuri fotovoltaice si a unei centrale pe gaz

PwC Romania si D&B David si Baias au acordat consultanta CE Oltenia in proiectele de dezvoltare a opt parcuri fotovoltaice si a unei centrale pe gaz

CE Oltenia implementeaza Planul de restructurare si implicit de decarbonare prin care isi propune sa devina o companie viabila, pregatita pentru tranzitia energetica

O echipa integrata PwC Romania si D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a acordat consultanta si asistenta financiara, juridica si fiscala Complexului Energetic Oltenia (CEO) in procesul de selectare a investitorilor cu care va dezvolta parteneriate in vederea realizarii a opt  proiecte  de parcuri fotovoltaice si a unei centrale pe gaz.

Decarbonarea sistemului energetic din Uniunea Europeana este un obiectiv esential pentru atingerea  obiectivelor climatice stabilite pentru 2030. In acest context, CE Oltenia implementeaza Planul de restructurare si implicit de decarbonare prin care isi propune sa devina o companie viabila, pregatita pentru tranzitia energetica. Este cea mai mare transformare din sectorul energetic din Romania la care si-a adus contributia si echipa noastra acordand consultanta intr-un proiect de anvergura pentru economia locala”, a declarat Dinu Bumbacea, Country Managing Partner PwC Romania.

CE Oltenia va construi patru parcuri fotovoltaice cu o putere totala de ~450 MW in parteneriat cu OMV Petrom, valoarea investitiilor depasind 400 milioane de euro, precum si patru parcuri fotovoltaice cu o putere totala instalata de 285 MW si o centrala electrica cu ciclu combinat pe baza de gaz natural de 475 MW la Turceni in parteneriat cu Tinmar Energy,  valoarea investitiilor fiind de aproximativ 595 de milioane de euro.

Parcurile fotovoltaice beneficiaza de finantare de 70% din Fondul pentru Modernizare, iar procentul de finantare pentru centrala electrica cu ciclu combinat pe baza de gaz natural este de 50%. Contractele de finantare din Fondul pentru Modernizare au fost semnate de catre Ministerul Energiei, ca autoritate contractanta, si de catre reprezentantii entitatilor juridice care sunt beneficiarii acestei finantari.

Fiecare proiect va fi dezvoltat prin intermediul unei entitati juridice separate (SPV), intr-o structura de participatie de 50% – 50% intre CE Oltenia si OMV Petrom, respectiv Tinmar Energy. Constituirea acestor SPV-uri a fost o cerinta a Planului de Restructurare a CE Oltenia. Echipa PwC Romania si D&B David si Baias a oferit servicii de consultanta in procesul de  selectie a partenerilor si constituirea SPV-urilor cu partenerii selectati.

Echipa PwC Romania a fost formata din Dinu Bumbacea, Country Managing Partner, Sorin Petre, Partener, George Ureche, Director si M&A Leader, Alexandru Enea, Director si Marina Pavel, Senior Manager. Echipa D&B David si Baias care a furnizat asistenta juridica in proiect a fost formata din Anda Rojanschi, Avocat Partener, Mihaela Papandreia, Avocat Senior si Sonia Voinescu, Avocat Senior.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din reteaua PwC ajuta oamenii si organizatiile sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 152 de tari cu mai mult de 328.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocati in peste 90 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din circa 50 de avocati (dintre care 8 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL