loader

Paul Badea, CEO BADSI: De la reinventare la profit

La putin peste 3 ani de la inaintarea cererii de insolventa si intrarea in procedura voluntara de reorganizare, BADSI, dealer-ul Nissan numarul 1 in Romania, anunta reintrarea pe profit si estimeaza o crestere a vanzarilor pentru anul in curs cu 40% fata de 2015.

Foarte aproape de finalizarea procesului de restructurare a companiei, reprezentantii BADSI urmaresc pentru anul 2016 asigurarea profitului bugetat, astfel incat in 2017 sa se inceapa investitiile in sisteme si echipamente care sa permita eficientizarea la maxim a proceselor interne.

 

2013 a fost anul in care BADSI a depus documentatia pentru intrarea in insolventa si momentul T Zero pentru demararea procedurii de reorganizare voluntara. „Poate una dintre cele mai importante decizii, cu beneficii imense asupra evolutiei business-ului, a fost concentrarea tuturor operatiunilor in locatia din Sos. Pipera. Am reusit sa inchiriem sau sa vindem locatiile din Nordul Bucurestiului si am comasat toata activitatea intr-un singur punct de lucru. Era bine sa fi luat aceasta decizie chiar mai devreme, pentru ca avantajele care au decurs de aici au fost insemnate: de la diminuarea costurilor, pana la omogenizarea echipei. De departe, cel mai mare avantaj este reprezentat de eficienta operationala, la care am fost fortati din cauza spatiului restrans in care am fost nevoiti sa ne derulam activitatea. Am fost obligati sa cream sisteme care sa asigure un flux continuu, pentru a putea desfasura acelasi volum de lucru sau chiar mai mare, intr-un spatiu redus la jumatate. Hotararea de a demara procedura de insolventa a fost una deosebit de dificila. Am trecut prin momente grele, pusi in situatia de a lua o decizie drastica. Am avut incredere, insa, in forta echipei si in viitorul business-ului pus pe roate de tatal meu. Experienta insolventei ne-a invatat sa fim mai productivi, mai eficienti. Am renuntat la toate activitatile consumatoare de energie, am adus un suflu nou echipei dand din ce in ce mai multa responsabilitate si libertate de miscare personalului, aflat in contact direct cu clientul, cu scopul de a asigura un proces simplu si eficace, care sa genereze recomandari. Am crescut alaturi de angajati, impreuna am identificat solutii si tot impreuna ne uitam cu satisfactie in urma, mandri de tot ceea ce am reusit sa acumulam si sa invatam in acesti 3 ani intensi.” a declarat Paul Badea, CEO BADSI.

 

Anul 2016 inseamna pentru BADSI reintrarea pe profit, cu 650 de vehicule comercializate pana la mijlocul lunii august si un grad al incarcarii atelierelor de 91%. Planurile pentru 2017 tintesc realizarea de investitii si cresterea calitatii serviciilor, urmarind o dezvoltare bazata in principal pe recomandari. „Focusul principal pentru anul 2016 este asigurarea profitului necesar realizarii investitiilor pe care ni le dorim in 2017. Din punct de vedere al dezvoltarii, strategia noastra este sa ducem procesele pana la nivelul la care sa putem crea un standard pe care ulterior sa-l implementam si in alte locatii. Un bun management al proceselor, o coordonare precisa si un mediu de lucru performant sunt elementele cheie care ne vor ajuta sa dezvoltam business-ul organic, sanatos. Ne bazam dezvoltarea pe cat de eficient suntem capabili sa gestionam nevoile clientilor nostri si mai putin pe ce volum de lucrari putem acoperi. Vrem o crestere calitativa mai degraba decat una cantitativa. Anul 2017 va fi dedicat investitiilor in calitate. De la workshop-uri si training-uri, la tehnologii wireless si soft-uri, toate au un sigur scop: de a crea cea mai placuta experienta intr-un dealership din Romania” a concluzionat Paul Badea.

 

Infiintata in 1992, compania BADSI este dealer-ul Nissan numarul 1 in Romania, oferind atat servicii de achizitie autovehicule, cat si service multimarca. Cu o cifra de afaceri anuala de 4 milioane euro, in cei aproape 25 de ani de activitate BADSI a vandut peste 11.000 de masini Nissan si a inregistrat peste 130.000 de interventii in service. Astazi compania romaneasca dezvolta impreuna cu parteneri din Rusia si Austria tehnologii pentru masina conectata, fiind totodata importatorul modelului Nissan Leaf, cea mai bine vanduta masina electrica din lume.
 

Autori

foto
BADSI IMPEX SRL