loader
Patru noi startup-uri se alatura programului Orange Fab

Patru noi startup-uri se alatura programului Orange Fab

Astfel, Orange doreste sa atraga atentia asupra celor mai des intalnite pericole din mediul online, cyberbullyingul si phishingul, si sa le ofere clientilor solutii pentru a se proteja de acestea

Prin strategia #OrangeForward lansata in 2022, Orange Romania si-a asumat sa ofere clientilor o experienta simpla si sigura si sa contribuie la crearea unei lumi digitale responsabile. In linie cu aceste angajamente, Orange lanseaza campania „Mai mult loc pentru incredere”, prin care isi consolideaza pozitia de partener responsabil intr-o lume digitala tot mai complexa. Astfel, Orange doreste sa atraga atentia asupra celor mai des intalnite pericole din mediul online, cyberbullyingul si phishingul, si sa le ofere clientilor solutii pentru a se proteja de acestea.

Constientizarea pericolelor din digital si protejarea tinerilor

Special pentru a-i ajuta pe gameri sa se bucure in siguranta de lumea virtuala, Orange a creat proiectul inovator Safe Zone, un spatiu de suport impotriva cyberbullyingului disponibil in Roblox si, in curand, in Fortnite, doua dintre platformele de gaming cele mai populare in randul adolescentilor. In Safe Zone, acestia afla informatii despre cyberbullying si cum pot primi ajutor de la specialisti, totul in mod interactiv:

  • In timp ce se joaca pe aceste platformele, gamerii vor intalni cabine virtuale portocalii in care se pot refugia. Acestea se numesc Safe Zone. Cand intra in Safe Zone, sunt intampinati de un bot, Orange Droid, care ii poate ghida catre un quiz despre cyberbullying sau catre informatii care ii pot ajuta intr-o situatie de cyberbullying.
  • Gamerii care raspund corect la quiz-ul din Safe Zone deblocheaza surprize, prin care castiga apoi recompense in joc.
  • Cei care vor sa raporteze un caz de cyberbullying sau au nevoie de consiliere psihologica vor afla din joc ca pot apela gratuit, din orice retea din Romania, 119, numarul unic national dedicat raportarii si prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare si forme de violenta asupra copilului.
  • In Roblox, minigame-ul The Impossible Obby are deja o cabina de constientizare si protectie impotriva cyberbullyingului, iar in Fortnite vor exista in curand cabine Safe Zone pe sase insule, care vor putea fi accesate de cateva milioane de utilizatori din intreaga lume.

Orange anunta includerea in programul de accelerare Orange Fab a patru noi startup-uri ce ofera solutii din zona de telemedicina, afisaj digital, semnalizarea inteligenta a trecerilor de pietoni si gestionarea locurilor de parcare pentru bliciclete prin intermediul unei aplicatii.

Prin alaturarea celor patru startup-uri de tehnologie, acceleratorul Orange Fab ajunge la un numar total de 44 de startup-uri inscrise in program din 2017 si pana in prezent. In cei 5 ani, Orange Fab si-a extins constant domeniile de activitate pentru a raspunde mai eficient nevoilor de business ale clientilor, vizand directii precum retelele 5G si retelele viitorului, IoT si obiecte conectate, smart city si mobilitate, fintech, smart retail, media si divertisment, sanatate si educatie digitala. Orange Fab a achizitionat, pana in prezent, produse si servicii in valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse in program, implementand alaturi de acestea peste 90 de proiecte.

Blume Technologies adreseaza problema numarului mare de accidente ce au loc pe trecerile de pietoni nesemaforizate, acestea reprezentand 25% din totalul accidentelor in care pietonii sunt implicati in Romania. Solutia dezvoltata ofera un sistem de avertizare pentru trecerile de pietoni nesemaforizate bazat pe inteligenta artificiala. Acesta detecteaza comportamentul pietonilor si atentioneaza soferii in legatura cu prezenta pietonilor si partea de carosabil de pe care vor sa traverseze. De asemenea, sistemul inregistreaza zona trecerii de pietoni si colecteaza date de trafic care sunt furnizate sub forma de statistici catre autoritatile publice.

CardioMedive a dezvoltat un dispozitiv inovator Hospital@Home multifunctional, ieftin si usor de utilizat pentru toata familia. Designul modular il face ideal pentru o gama larga de scenarii si afectiuni multiple, inovand modul in care este furnizata asistenta medicala pentru pediatrie, asistenta primara sau boli cronice complexe. Solutia dezvoltata de CardioMedive integreaza intr-un singur loc toata calatoria medicala a pacientului, de la screening-ul bolii, telediagnostic, monitorizarea continua si examinarea clinica a pacientului de acasa.

Rastel.io isi propune sa rezolve problema locurilor de parcare pentru biciclete prin crearea unei retele smart de parcari sigure. Prin intermediul aplicatiei mobile rastel.io, biciclistii pot gasi si accesa cu usurinta toate parcarile din retea, fara a avea nevoie de mai multe chei sau cartele de acces. De asemenea, aplicatia ofera companiilor posibilitatea de a se promova prin crearea de campanii de incurajare si recompensare a mersului pe bicicleta.

Spectro:o este o solutie completa de afisaj digital ce permite personalizarea experientei de cumparaturi din magazine si comunicarea atat cu clientii, cat si cu angajatii. Printr-o platforma digitala intuitiva, Spectro:o ajuta branduri din domenii precum retail, HoReCa, sanatate si productie sa gestioneze si sa distribuie continut multimedia pe un numar nelimitat de ecrane, in oricate puncte de vanzare este necesar. Solutia se adreseaza companiilor care cauta sa imbunatateasca si sa personalizeze experienta in punctele de prezenta si, implicit, sa-si creasca vanzarile prin afisaj digital de impact.

Prin intermediul Orange Fab, toate startup-urile beneficiaza de mentorat pentru dezvoltarea produselor si definitivarea planului de afaceri alaturi de expertii Orange si vor primi suport pentru granturi de cercetare si pentru implementarea proiectelor pilot alaturi de companii si de autoritatile publice. De asemenea, au acces in laboratorul Orange 5G Lab la echipamente si tehnologii de comunicatii de ultima generatie, pentru testarea si optimizarea solutiilor bazate pe tehnologiile 5G si IoT.

Mai multe informatii despre oportunitatile oferite de programul de accelerare si despre startup-urile ce fac parte din Orange Fab sunt disponibile aici: https://www.orangefab.ro/programul-de-accelerare-startup/

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA