loader
O noua generatie de absolventi finalizeaza Orange Educational Program

O noua generatie de absolventi finalizeaza Orange Educational Program

La gala de absolvire 31 de studenti vor primi certificatul care atesta parcurgerea si finalizarea programului Orange de educatie academica in anul universitar 2023-2024

Orange Romania premiaza astazi o noua generatie de absolventi ai Orange Educational Program (OEP), proiectul educational care creste viitoarele generatii de specialisti in telecomunicatii si printre primele initiative de sustenabilitate implementate de o companie in Romania (1997).

La gala de absolvire, care se desfasoara la Centrul de Training Orange din cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Bucuresti, 31 de studenti vor primi certificatul care atesta parcurgerea si finalizarea programului Orange de educatie academica in anul universitar 2023-2024. Pentru a le sustine eforturile educationale, pe parcursul studiilor, compania le-a oferit participantilor de la Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi, burse de practica, precum si burse pentru realizarea lucrarii de licenta in cadrul Orange in valoare de aproximativ 30.000 de euro.

Acum 27 de ani, am inceput aceasta colaborare cu mediul academic din Romania, cu speranta intr-un sistem educational mult mai bine adaptat la cerintele pietei muncii si cu dorinta de a contribui la formarea celor mai buni specialisti in telecomunicatii din tara, dar nu numai. Universitatea Politehnica a fost prima institutie de invatamant care s-a implicat in acest parteneriat si alaturi de care am pus bazele acestei initiative, iar din anul 2000 am deschis programul catre toate universitatile din tara care au programe de tehnologia informatiei. Astazi, OEP este prezent in cele mai importante 12 centre universitare din Romania, iar 1430 de studenti au absolvit cu succes programul. Ne onoreaza increderea tinerilor si suntem convinsi ca acestia vor fi cei care vor inova in domeniul telecomunicatiilor. De asemenea, le multumim partenerilor nostri pentru rezultatele pe care le-am obtinut impreuna”, a declarat Marius Maican, Technology Director Orange Romania.

Despre Orange Educational Program

Programul ofera universitatilor oportunitatea de a dezvolta laboratoare in parteneriat cu Orange si acces la noile platforme tehnologice, care permit studentilor sa dezvolte si sa testeze proiecte inovative cu aplicatii practice. In acelasi timp, studentii beneficiaza de pachete educationale care includ cursuri predate de experti din cadrul companiei sau sustinute de reprezentantii companiilor partenere, stagii de practica in cadrul Orange si burse pentru participantii cu rezultate academice exceptionale, precum si pentru cei care aleg sa-si finalizeze studiile de licenta, master sau doctorat la Orange.

Complementaritate cu alte programe Orange de educatie si cercetare

Orange Educational Program este complementar programelor Orange Fab si Orange 5G Lab.

Totodata, pentru ca inovatia, educatia si cercetarea se completeaza, anul trecut, Orange Romania, impreuna cu parteneri cheie din zona academica – Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie Politehnica Bucuresti (UNSTPB) si Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) – a lucrat la dezvoltarea unui curriculum de laborator IoT pentru studentii din anii terminali de licenta sau de masterat, veniti de la profile de electronica si automatica. Astfel, un pachet de 12 laboratoare a fost implementat in cadrul celor doua universitati.

Mai multe detalii despre Orange Educational Program sunt disponibile aici.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA