loader
Monsson Trading doneaza spitalelor constantene doua ventilatoare si un sistem de detectie rapida a COVID-19, in valoare totala de 140.000 euro

Monsson Trading doneaza spitalelor constantene doua ventilatoare si un sistem de detectie rapida a COVID-19, in valoare totala de 140.000 euro

Monsson Trading a sprijinit si in perioada 2017-2019 Spitalul Judetean Constanta prin achizitia de echipamente si aparatura medicala in valoare de peste 185.000 euro

Monsson Trading, unul dintre liderii pietei de energie din Romania, furnizor si trader de electricitate si gaze naturale, face doua donatii in echipamente medicale in valoare totala de aproximativ 140.000 de euro catre Spitalul Judetean Constanta si catre Spitalul de Boli Infectioase Constanta.

Monsson Trading doneaza Sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Constanta doua aparate de ventilatie mecanica in valoare de circa 80.000 euro. Cele doua ventilatoare de inalta tehnologie sunt produse de gigantul General Electric (GE).

De asemenea, Monsson Trading a pregatit o donatie in valoare de 60.000 de euro si pentru Spitalul de Boli Infectioase Constanta, care va primi prin intermediul Fundatiei Sanse Egale un Sistem Real Time PCR si echipamente necesare pentru a reduce timpul de asteptare pentru rezultatele probelor prelevate de la pacientii suspectati de infectia cu virusul COVID-19. 

Am decis sa facem aceste donatii pentru ca in situatii grele, cum este pandemia actuala, ceea ce conteaza cel mai mult este sa ne aratam solidaritatea. Am facut si in trecut donatii si am ales sa nu vorbim prea mult despre ele, dar acum credem ca ii putem inspira si pe ceilalti si putem fi un exemplu pentru alte companii pentru a pune cu totii umarul in asa fel incat sa pregatim spitalele din Romania sa fie cat mai bine echipate in lupta cu pandemia COVID-19,” a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Sistemul Real Time PCR si echipamentele de extractie si detectie pentru COVID-19 (un extractor acizi nucleici, un spectrofotometru, un kit de extractie ARN Viral, un kit detectie Coronavirus (COVID-19) 2.0 IVD, precum si doua seturi de pipete automate cu volume variabile) vor ajunge la Spitalul de Boli Infectioase Constanta in 2 saptamani. Aparatele de ventilatie mecanica vor fi livrate Sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Constanta in 6 saptamani.

Comenzile au fost deja lansate, dar este o perioada aglomerata pentru livrari intrucat producatorii primesc din foarte multe tari cereri pentru astfel de produse.

Ventilatoarele sustin functionarea normala a plamanilor si sunt necesare pentru tratarea pacientilor cu probleme respiratorii, care sunt de regula o consecinta nedorita a infectarii cu virusul COVID-19. Cele doua aparate care vor fi cumparate de Monsson Trading pot fi ulterior utilizate, dupa ce pandemia COVID-19 va trece, si pentru ventilarea nou-nascutilor.

Pentru intreaga societate, este evident ca magnitudinea acestei pandemii poate depasi capacitatea majoritatii sistemelor nationale de sanatate si ca este necesar sa facem mai mult decat de obicei in scopul salvarii cat mai multor vieti omenesti. Medicii fac ce stiu ei mai bine, ei sunt eroii zilelor noastre, spre care ne uitam cu speranta, iar datoria noastra, a mediului de afaceri, este sa-i sprijinim cum putem. Este necesara o mobilizare a intregii societati romanesti si cred ca daca fiecare face ce trebuie si ce poate, vom depasi situatia actuala”, a mai spus Andrei Muntmark.

Monsson Trading a sprijinit si in perioada 2017-2019 Spitalul Judetean Constanta prin achizitia de echipamente si aparatura medicala in valoare de peste 185.000 euro.  In 2017, Monsson Trading a mai cumparat si donat un ventilator mecanic pentru Sectia de Terapie Intensiva – Pediatrie a Spitalului Judetean Constanta.

Detalii suplimentare despre Monsson Trading

Monsson Trading este o companie parte a Grupului Monsson din Constanta, fiind fondata in anul 2009. Organizatia se afla pe locul 5 in topul companiilor din Constanta, avand o cifra de afaceri care depaseste 100 milioane de euro si peste 40 salariati. Monsson Trading furnizeaza atat electricitate, cat si gaze naturale si este specializata in achizitia de energie verde. Compania cumpara electricitate de la mai mult de 50 de producatori de energie din surse regenerabile din Romania si detine un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum.

Autori

foto
MONSSON TRADING SRL