loader

Microsoft creste la 3 miliarde $ investitia in platforma de cloud europeana

Satya Nadella si Brad Smith aduc in discutie, in cadrul unui tur european, transformarea digitala si anunta noi investitii in cloud, inclusiv intentia de a furniza servicii Microsoft Cloud din Franta, precum si pentru a discuta noile politici de cloud.

In contextul investitiei semnificative pe care Microsoft Corp. o face in tehnologii cloud in Europa, Satya Nadella, CEO, si Brad Smith, presedinte Microsoft, au dezvaluit astazi detalii despre cum se concretizeaza acest interes.

 

Nadella a afirmat ca Microsoft si-a crescut capacitatea platformei cloud in Europa de mai mult de doua ori in ultimul an, a punctat faptul ca Microsoft a investit peste 3 miliarde $ (USD) in intreaga Europa pana la acest moment si a dezvaluit faptul ca platforma Microsoft Cloud urmeaza sa fie disponibila incepand cu anul 2017 si din centre de date aflate in Franta.

 

Aceste investitii ii ajuta pe clienti – precum Ministerul britanic al Apararii, alianta Renault-Nissan, Serviciul Executiv de Sanatate din Irlanda (Health Service Executive) si compania ZF din Germania – sa inoveze in industriile lor si sa isi mute activitatea in cloud indeplinind in acelasi timp cerintele europene de suveranitate, securitate si conformitate a datelor. Continuand angajamentul sau de a transforma serviciile de cloud intr-o resursa de incredere, responsabila si disponibila pentru o plaja cat mai larga de utilizatori, Microsoft a lansat o noua carte intitulata „Cloud-ul pentru binele global” (“A Cloud for Global Good”).

 

Anunturile au fost facute in aceasta dimineata, in Dublin, cu ocazia inceperii de catre cei doi lideri a unei vizite de patru zile in Europa, in decursul careia se vor intalni cu lideri guvernamentali si de afaceri.


„Continuam sa investim masiv in infrastructura de cloud pentru a satisface cererea in continua crestere din partea clientilor si partenerilor nostri europeni”, a spus Satya Nadella, CEO, Microsoft. „Construirea unei platforme cloud - globala, inteligenta si de incredere - este misiunea noastra centrala si are scopul de a ajuta utilizatorii individuali si companiile din toata lumea sa isi atinga intregul potential. Este poate cel mai bun moment pentru companiile din Europa sa profite de noi oportunitati de crestere prin Microsoft Cloud. ”


Transformare digitala in Europa, cu ajutorul cloud-ului


Ca parte din acest avant al cloud-ului, Microsoft anunta planurile sale de a oferi Microsoft Azure, Office 365 si Dynamics 365 in multiple centre de date din Franta. Disponibilitatea initiala este anticipata a fi din 2017.

 

In prezent, Microsoft le ofera clientilor sai europeni o gama de servicii de cloud regionale inovatoare pentru ca acestia sa-si poata transforma companiile, inclusiv recent anuntatele servicii Microsoft Cloud, disponibile global, din centrele de date din Regatul Unit (Microsoft Azure si Office 365) si din Germania (Microsoft Azure, cu Office 365 planificat pentru inceputul anului 2017); cele din urma oferind un model in premiera in Europa, in care accesul la datele clientilor este controlat de catre un mandatar desemnat (data trustee), T-Systems International, o companie germana independenta si subsidiara a Deutsche Telekom.


Investitiile colective, inclusiv hub-uri pentru centre de date din Olanda si Irlanda, in continua expansiune, impreuna cu locatiile din Austria si Finlanda, ii permit companiei Microsoft sa fie pregatita sa raspunda cererii prognozate de la clientii europeni, oferindu-le acestora o mai mare abilitate de a-si transforma digital organizatiile prin intermediul cloud-ului, raspunzand nevoilor de securitate si conformitate, precum si celor legate de stocarea geografica a datelor.

 


Serviciile Microsoft Cloud, inclusiv Azure, Office 365 si Dynamics 365, le ofera clientilor o infrastructura globala de incredere, cu 30 de regiuni de centre de date disponibile (din 36 anuntate) – mai multe decat in cazul oricarui alt furnizor major de servicii de cloud din Europa si din lume. Aceste investitii arata ca tot mai multi clienti europeni folosesc serviciile Microsoft Cloud pentru a-si transforma firmele si activitatile de zi cu zi. Acestea includ urmatoarele:


• Ministerul Apararii Nationale din Regatul Unit, care are cca 250.000 de angajati, va folosi serviciile de cloud Microsoft Office 365 si Microsoft Azure ca parte din planul guvernamental de transformare digitala, cu scopul de a oferi capabilitati informatice moderne, flexibile si eficiente din punct de vedere al costurilor.


• Alianta Renault-Nissan va colabora cu Microsoft pentru a dezvolta generatia urmatoare de servicii conectate pentru automobile, furnizata de Microsoft Azure, pentru a imbunatati experienta clientilor prin navigare avansata, servicii centrate pe vehicul si de mentenanta predictiva, monitorizare de la distanta a functiilor masinii, experiente mobile externe si actualizari online.


• Serviciul Executiv de Sanatate din Irlanda (Health Service Executive) investeste in crearea unei retele digitale pentru construirea unui serviciu imbunatatit de sanatate si a unei mai bune securitati a pacientului. Initiativa eHealth Ireland va crea o infrastructura de cloud securizata, folosind Microsoft Azure, Office 365 si Dynamics 365, permitand un singur cod de identificare unic pentru toti pacientii, un singur dosar electronic de sanatate pentru toate mamele si copiii din Irlanda, un singur sistem national de laboratoare, identitate digitala pentru toti lucratorii din sistemul de sanatate si instrumentele de comunicatii necesare pentru stabilirea in timp real a relatiilor dintre doctori si pacienti.


• ZF, un lider global in domeniul tehnologiei de sasiu si transmisie, precum si al tehnologiei de securitate activa si pasiva, utilizeaza Azure Germania pentru platforma sa de date, deTAGtive logistics, operand sub brand-ul Openmatics, pentru a conecta, controla si administra transporturile, folosind toate beneficiile serviciului public de cloud.


Crearea unui cloud pentru binele global


Nadella si Smith au subliniat nevoia de a ne asigura ca valul de inovatie adus de cloud computing este folosit pe deplin si ca nimeni nu este lasat in urma. Recunoscand ca ritmul rapid al schimbarilor creeaza ingrijorari si chiar dificultati pentru unele persoane sau comunitati, ei au descris Cloud-ul ca un sistem ce trebuie sa functioneze pentru binele comun – un scop care necesita colaborarea intre companiile de tehnologie, comunitati si autoritati.

 

Ca o prima contributie la aceasta conversatie importanta, Microsoft a anuntat astazi lansarea unei carti intitulate „Cloud-ul pentru binele global” ce insumeaza 78 de recomandari de politici publice impartite in 15 categorii, menite sa creasca increderea in tehnologiile de cloud si sa le faca mai responsabile si inclusive. Temele din carte includ subiecte precum aptitudinile necesare, abordari ale securitatii si confidentialitatii in epoca digitala, sustenabilitatea ecologica, siguranta comunitatilor si asigurarea viitorului generatiilor de dupa noi.

Propunerile specifice descrise in carte trateaza situatii ca intreruperi in fluxuri de date ce blocheaza sisteme critice, protejarea oamenilor de exploatarea si frauda online si accesul persoanelor cu dizabilitati la serviciile de e-guvernare.


„Tehnologiile Cloud au posibilitatea de a rezolva cateva dintre cele mai stringente probleme ale omenirii dar, la fel ca orice alt salt tehnologic, creeaza si intrebari importante pentru societate” a declarat Brad Smith, presedintele Microsoft. „Trebuie sa ne unim eforturile pentru a construi un cloud care actioneaza pentru binele comun. Speranta noastra e ca ideile pe care le-am impartasit in carte vor putea sa contribuie la progresul tehnologic si in acelasi timp sa se asigure ca nimeni nu e lasat in urma”.


Mai multe despre „Un Cloud pentru binele comun” poate fi gasit la http://www.microsoft.com/cloudforgood.
In dialog cu clienti, dezvoltatori, start-up-uri si autoritati din toata Europa.

 

Vizita celor doi include opriri la Dublin, Paris, Berlin si Londra, orase in care liderii Microsoft se vor intalni cu clienti, parteneri si dezvoltatori europeni, precum si cu lideri politici. Vizitele includ prezentari in fiecare dintre piete si intalniri cu copii ce includ tinere programatoare in Paris, copii de refugiati ce folosesc tehnologii Microsoft pentru a invata germana la Berlin sau profesori in Dublin.


Microsoft (Nasdaq ”MSFT @microsoft) e principal companie ce livreaza platforme si productivitate intr-o lume orientata spre cloud si dispozitive mobile , iar misiunea sa e sa aduca oricarei persoane sau organizatii de pe planeta posibilitatea de a realiza mai mult.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL