loader
Microsoft anunta o experienta AI unica cu Microsoft Copilot, integrat in noua versiune Windows 11

Microsoft anunta o experienta AI unica cu Microsoft Copilot, integrat in noua versiune Windows 11

Microsoft 365 Copilot va fi disponibil pe scara larga pentru clientii enterprise incepand cu data de 1 noiembrie 2023

Inteligenta artificiala este intr-o continua evolutie si schimba fundamental modul in care ne raportam la tehnologie si beneficiile acesteia. Microsoft a integrat deja functionalitati copilot bazate pe algoritmi de inteligenta artificiala in cele mai populare produse ale sale, eficientizand scrierea de cod cu GitHub, imbunatatind productivitatea cu Microsoft 365 sau redefinind cautarile cu Bing si Edge.  

Astazi, compania anunta urmatorul pas pentru a unifica aceste capabilitati intr-o experienta AI unica - Microsoft Copilot, instrumentul nostru zilnic cu inteligenta artificiala. Copilot va fi disponibil odata cu urmatoarea versiune a Windows 11, incepand cu data de 26 septembrie. Cateva dintre cele mai importante noutati din portofoliu sunt:

• Cu peste 150 de functii noi, urmatoarea actualizare a Windows 11 este una dintre cele mai complexe de pana acum, aducand toate capabilitatile Copilot si noile experiente bazate pe AI in aplicatii precum Paint, Photos, Clipchamp si multe altele, direct pe PC.

• Bing va adauga suport pentru cel mai recent model DALL.E 3 de la OpenAI astfel ca va oferi avantaje precum raspunsuri personalizate, pe baza istoricului cautarilor, sau o noua experienta de shopping bazata pe AI, spre exemplu. 

• Microsoft 365 Copilot va fi disponibil pe scara larga pentru clientii enterprise incepand cu data de 1 noiembrie 2023 alaturi de Microsoft 365 Chat, un nou asistent AI care va transforma complet modul in care lucram.

• In plus, Microsoft vine si cu noi dispozitive Surface compatibile cu toate aceste actualizari, care  vor fi disponibile pentru precomanda incepand de astazi.

Noua actualizare a Windows 11 vine cu peste 150 de functionalitati noi, inclusiv integrarea Copilot pe PC

Iata cateva dintre noutatile pe care le va aduce actualizarea Windows 11:

- Copilot in Windows (disponibil in varianta de preview) ajuta utilizatorii sa creeze continut si sa termine lucrurile pe care le au de facut mai repede si mai usor.

- Cu noua versiune de Outlook pentru Windows, utilizatorii isi pot conecta si coordona diferitele conturi (inclusiv Gmail, Yahoo, iCloud si multe altele) intr-o singura aplicatie. Instrumentele inteligente ii ajuta sa scrie e-mailuri clare si concise si sa ataseze usor documente si fotografii importante din OneDrive.

- Windows Backup face tranzitia la un nou PC pe care ruleaza sistemul de operare Windows 11 mai usoara ca niciodata. Cu Windows Backup, migrarea fisierelor, aplicatiilor si refacerea setarilor de pe un PC la altul este mult mai rapida. Toate acestea, inclusiv Copilot in Windows, vor fi disponibile incepand cu data de 26 septembrie, ca parte a celei mai recente actualizari Windows 11, la versiunea 22H2.

Noi functionalitati la nivelul Bing si Edge

Microsoft aduce noi functionalitati si la nivelul Bing si Edge, care integreaza, la randul lor, solutii de inteligenta artificiala.

• Raspunsuri personalizate. Utilizatorii pot acum sa activeze optiunea privind istoricul conversatiilor pentru a imbunatati rezultatele unei cautari.

• Copilot in Microsoft Shopping. Folosind Bing sau Edge, utilizatorii pot sa gaseasca mai rapid ceea ce vor sa cumpere online. Iar cand solicita informatii despre un element, Bing va pune intrebari suplimentare pentru a afla mai multe detalii, pe care le va utiliza apoi pentru a furniza recomandari personalizate.

• Content Credentials. Utilizarea responsabila a inteligentei artificiale este foarte importanta, astfel ca Microsoft vine cu o functionalitate prin care continutul poate fi marcat. Practic, prin intermediul Content Credentials, se adauga un watermark digital (care contine inclusiv data si ora la care au fost create) pe toate imaginile generate cu ajutorul AI in Bing.

Microsoft 365 Copilot, disponibil pentru clientii din segmentul enterprise de pe 1 noiembrie 

Microsoft 365 Copilot va fi disponibil pentru clientii din segmentul enterprise de pe 1 noiembrie. 

Microsoft 365 Chat imbina datele de la locul de munca, inclusiv e-mailuri, intalniri, chaturi, fisiere, astfel ca utilizatorilor le va fi mai usor sa redacteze documentele importante, sa isi planifice mai eficient calatoriile de afaceri sau sa ajunga la zi cu toate e-mailurile pe care le au in inbox.

In ultimii cativa ani, ritmul de lucru si volumul sarcinilor au crescut constant. Sunt utilizatori care primesc peste 250 de e-mailuri in Outlook si trimit sau citesc aproape 150 de chaturi pe Teams, intr-o singura zi. La nivel global, cei care folosesc Teams participa la de 3 ori mai multe intalniri, in fiecare saptamana, decat in 2020.  Microsoft 365 Chat elimina din complexitatea sarcinilor si ii ajuta pe utilizatori sa recupereze timp.

Noi dispozitive Surface disponibile pentru precomanda incepand de astazi

Microsoft investeste in perfectionarea componentelor de siliciu din dispozitivele pe care le produce pentru a sustine inovatiile din sfera AI si a aduce noi experiente de utilizare ale produselor si solutiilor sale, imbunatatind in acelasi timp performanta acestora.

- Noul Surface Laptop Studio 2 este cel mai puternic device Surface construit de Microsoft pana acum. Echipat cu cel mai nou procesor Intel® Core si cu instrumente NVIDIA® Studio de ultima generatie, Surface Laptop Studio este versatil si are, in acelasi timp, performante inalte.

- Noul Surface Laptop Go 3 este cel mai usor laptop portabil din categorie. Are procesor Intel® Core i5, o capacitate mare de stocare si o baterie care nu are nevoie de incarcare peste zi, lucruri care il fac perfect pentru utilizarea de zi cu zi, cu atat mai mult cu cat integreaza cele mai noi instrumente de AI dezvoltate de companie si de intreaga industrie, in general.

Pentru a precomanda unul dintre noile dispozitive Surface, puteti accesa Microsoft.com, Bestbuy.com sau website-ul Surface.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL