loader

Manuela Guia a devenit Partener in cadrul D&B David si Baias

Manuela Guia a fost promovata Partener in cadrul firmei de avocatura D&B David si Baias, firma corespondenta de avocatura a PwC Romania.

Manuela va coordona echipa specializata in dreptul concurentei, achizitii publice, proprietate intelectuala, drept contractual, proiecte de restructurare fiscala multi-jurisdictionala si tranzactii.

 

„Avocatii D&B David si Baias sunt recunoscuti pentru activitatea lor in materie de drept al concurentei, asistand companii implicate in unele dintre cele mai mari investigatii declansate in ultimii ani de Consiliul Concurentei in sectorul energetic, farmaceutic sau telecom. Alaturarea Manuelei Guia echipei de parteneri ai D&B David si Baias vine ca o recunoastere a contributiei sale deosebite in acest domeniu”, a declarat Sorin David, Managing Partner, D&B David si Baias.

 

In acest moment, D&B David si Baias are patru parteneri: Sorin David, Dan Dascalu, Anda Rojanschi si Manuela Guia.

 

Manuela este recomandata de principalele publicatii internationale de specialitate ca expert de top in domeniul dreptului concurentei, fiind recunoscuta pentru ampla sa experienta in toate aspectele complexe ale acestei materii. Manuela a oferit clientilor sai asistenta pe parcursul investigatiilor si inspectiilor, in cadrul notificarilor de concentrari economice, a purtat negocieri in vederea adoptarii de angajamente, a reprezentat clienti in fata Consiliul Concurentei in cadrul tuturor tipurilor de proceduri, inclusiv in cadrul audierilor in fata Plenului, a oferit asistenta in fata instantelor de judecata, a asigurat asistenta in vederea conformarii activitatii comerciale a clientilor sai cu cerintele legale specifice (e.g. prin mock dawn raids, manuale de buna practica, cursuri, evaluarea riscurilor aferente desfasurarii activitatii, dezvoltarea de mecanisme si strategii in vederea alinierii la cerintele legale in considerarea specificitatii fiecarui tip de afacere, restructurarea unor modele de afaceri, aprecieri individuale a comportamentului potential anticoncurential etc.).

 

Avand o experienta de 10 ani in cadrul D&B David si Baias, ea a fost direct implicata in negocierea si implementarea unora dintre cele mai complexe angajamente aprobate pana in prezent de Consiliul Concurentei, a obtinut prima scrisoare de indrumare emisa vreodata de Consiliul Concurentei, precum si una dintre putinele decizii derogatorii de la interdictia implementarii unei operatiuni de concentrare economica. A reprezentat unul dintre principalii jucatori de pe piata petrolului in cadrul celei mai mari investigatii de cartel intreprinsa de Consiliul Concurentei si furnizat asistenta si reprezentare in principalele cazuri de abuz de pozitie dominanta (individuala si colectiva) analizate de autoritatea de concurenta romana. De asemenea, ea a acordat asistenta in cadrul unora dintre cele mai celebre litigii de concurenta din ultimii ani, obtinand anularea sau reducerea semnificativa a unora dintre cele mai mari amenzi aplicate de Consiliul Concurentei din Romania.

 

Manuela a coordonat echipa care a obtinut cu succes acordarea de catre Ministerul Finantelor a unui ajutor de stat individual substantial pentru o investitie de peste 100 milioane de euro si a asistat societati din diverse sectoare in pregatirea dosarelor de solicitare de finantari din fonduri nationale sau europene, contribuind si la intocmirea unor studii privind conformitatea anumitor masuri guvernamentale cu regulile europene de ajutor de stat (inclusiv prin efectuarea testelor investitorului privat prudent supuse atentiei Comisiei Europene in cadrul procedurilor de notificare sau investigatie).

 

Despre D&B David si Baias:

D&B David si Baias este societatea de avocati corespondentaa PwC Romania, fiind integratain reteaua societatilor de avocaticorespondente PwCcare cuprinde mai mult de 2.000 de avocatiin 75 de jurisdictii.

 

D&B David si Baias este o societate de avocatura pentru afaceri. Echipa D&B David si Baias ofera un pachet complet de solutii integrate, novatoare si pragmatice clientilor multinationali si locali, in urmatoarele domenii: societati comerciale si grupuri de societati; fuziuni, achizitii si restructurari; proprietati imobiliare; relatii de munca; servicii financiare si piete de capital; concurenta si ajutoare de stat; proprietate intelectuala; protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal; litigii fiscale si comerciale.  De asemenea, D&B este specializata in domeniile farmaceutic si IT&Telecom, furnizand solutii specifice pentru societatile din aceste industrii.

 

 

                                                                                                                     

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL