loader
Majoritatea angajatilor Ford de la Craiova, in somaj tehnic pana pe 30 aprilie

Majoritatea angajatilor Ford de la Craiova, in somaj tehnic pana pe 30 aprilie

Suspendarea temporara a productiei fabricilor Ford, la nivel european, se prelungeste pana cel putin pe data de 4 mai 2020, iar mare parte dintre angajatii de la fabrica din Craiova vor ramane in somaj tehnic pana pe 30 aprilie, informeaza compania intr-un comunicat de presa - a transmis AGERPRES

"Suspendarea temporara a productiei fabricilor Ford la nivel european se prelungeste pana cel putin pe data de 4 mai. In acest sens, mentionam si ca majoritatea angajatilor Ford Craiova vor ramane in somaj tehnic pana pe 30 aprilie, deoarece 1 Mai este o sarbatoare nationala. Ford Romania lucreaza indeaproape cu toate autoritatile relevante pentru aplicarea masurilor legale comunicate de catre Guvern in timpul starii de urgenta", precizeaza compania.

Angajatii fabricii Ford de la Craiova au intrat in somaj tehnic incepand de pe data de 19 martie 2020, iar pe parcursul acestei perioade vor beneficia de o indemnizatie de 78% din salariul de baza.

"Este de asteptat ca suspendarea temporara a productiei sa dureze cateva saptamani, in functie de evolutia acestei pandemii, de restrictiile impuse la nivel national, de constrangerile legate de lucrul cu furnizorii, dar si de nevoile de stoc ale dealerilor. Aceasta masura este luata in contextul restrictiilor impuse de guvernele nationale in privinta transportului si contactelor personale, astfel ca vanzarile de masini si componentele sunt afectate la nivelul intregului continent. Pe durata opririi temporare a productiei, angajatii Ford Craiova se vor afla in somaj tehnic si beneficiaza de o indemnizatie de 78% din salariul de baza, precum si de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situatii", mentionau reprezentantii Ford Romania, intr-un comunicat de presa.

Pe acest subiect, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a declarat ca se afla in discutii cu oficialii Ford de la Craiova pentru a gasi solutii de ajutor, dupa cele doua saptamani in care compania va sustine din surse proprii plata somajului tehnic.

"Am primit si noi astazi (marti, 17 martie n.r.) informatia de la Ford. Compania va sustine primele doua saptamani somajul tehnic. Suntem in discutii cu Ford cum putem sa ajutam dupa aceea. Intentia noastra este ca nicio companie, pe cat posibil, sa nu fie afectata permanent in aceasta perioada, sa sustinem toata industria sa putem sa trecem peste. Am un mesaj pentru celelalte companii care o duc mai bine in aceasta perioada si sunt cateva companii care o duc mai bine: sa-si plateasca impozitele la timp, pentru ca acele impozite le vom redistribui catre acele sectoare din economie care nu o duc foarte bine", a spus Citu, la Digi 24.

Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o linie completa de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford si vehicule de lux Lincoln si ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajati in intreaga lume.

Ford Europa este responsabila de producerea, vanzarea si deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de piete individuale, avand aproximativ 46.000 de angajati in unitatile proprii si in asocierile in participatie consolidate si aproximativ 61.000 de angajati, daca includem si societatile neconsolidate. Pe langa Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienti Ford si 19 unitati de productie (12 unitati proprii si sapte asocieri in participatie neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost expediate in Europa in 1903 - in acelasi an a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES