loader
Lidl isi extinde reteaua din Romania cu doua magazine: unul in Navodari, cu acoperis verde, si unul in Mosnita Noua

Lidl isi extinde reteaua din Romania cu doua magazine: unul in Navodari, cu acoperis verde, si unul in Mosnita Noua

Inaugurarea magazinelor din localitatile Navodari si Mosnita Noua continua strategia companiei de a oferi zilnic romanilor produse de cea mai buna calitate la cel mai bun pret

Lidl continua investitiile in Romania prin inaugurarea a doua noi magazine pe data de 14 mai: unul in orasul Navodari, judetul Constanta si celalalt in localitatea Mosnita Noua, judetul Timis. Pentru ca sanatatea angajatilor si a clientilor este prioritara pentru Lidl, si in cele doua unitati se vor aplica masurile impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer in reteaua din Romania. Lidl le recomanda clientilor sa respecte, in acelasi timp, masurile individuale de preventie in timpul cumparaturilor.

Noul magazin Lidl din Navodari este situat pe Str. D10, Nr. 1, iar cel din localitatea Mosnita Noua se afla pe Str. Stefana, Nr. 1. Odata cu deschiderea celor doua magazine Lidl, se vor crea aproximativ 20 noi locuri de munca in fiecare dintre cele doua orase. Fiecare dintre cele doua unitati are o suprafata de vanzare de peste 1.300 m² si aproximativ 120 de locuri de parcare. In parcarile celor doua magazine se va afla cate o statie de incarcare pentru automobilele electrice, unde vor putea fi incarcate doua masini simultan. In plus, majoritatea locurilor din parcarea magazinului din Navodari sunt echipate cu parasolare.

Lidl optimizeaza constant formatul magazinelor, astfel incat sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului, dar si sa ofere o experienta de cumparaturi cat mai buna. Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul constructiilor si in conformitate cu normele de protectie a mediului, noile magazine Lidl din Navodari si Mosnita Noua dispun de solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde inalte de eficienta energetica. Printre acestea se numara sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezenta, sistemele de recuperare a caldurii integrate in instalatiile de ventilatie, ori statia de incarcare pentru automobile electrice.

In plus, magazinul din Navodari dispune de un acoperis verde cu o suprafata de peste 1.600 m2, fiind cel de-al zecelea astfel de magazin din portofoliul Lidl din Romania. Acoperisul verde ofera o multitudine de beneficii ce tin de protectia mediului inconjurator. Acesta contribuie in primul rand la eficienta energetica a cladirii, prin mentinerea unei temperaturi constante pe parcursul intregului an. In acelasi timp, vegetatia amplasata pe acoperis are rolul de a filtra in mod natural apa pluviala, datorita multiplelor straturi componente, si de a reduce in acelasi timp cantitatea de apa deversata in sistemele de canalizare.

Totodata, pentru ca sanatatea angajatilor, a clientilor si a partenerilor este prioritara pentru Lidl, si in noile magazine din Navodari si Mosnita Noua se vor aplica masurile impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2 luate de retailer in reteaua din Romania. Printre acestea se numara montarea unor panouri transparente de protectie la casele de marcat, limitarea numarului de clienti care pot intra in acelasi timp in magazin, precum si montarea de dispensere cu solutie dezinfectanta pentru clienti si dezinfectarea constanta a zonelor intens tranzitate si obiectelor expuse (exemplu: toaletele, intrarile si iesirile, vitrinele frigorifice, carucioarele si cosurile de cumparaturi, benzile si POS-urile de la casele de marcat etc.).

In plus, pe baza recomandarilor oficiale ale autoritatilor, Lidl face o serie de recomandari pentru clienti, publicate atat online, cat si in incinta magazinelor. Printre cele mai importante recomandari se numara plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor si legumelor pe care doresc sa le cumpere si pastrarea distantei recomandate fata de alte persoane. Pentru a-i ajuta pe clientii care stau la coada sa pastreze distanta recomandata fata de cei din jurul lor, si in noile magazine Lidl din Navodari si Mosnita Noua se gasesc indicatoare pe podea in zona caselor de marcat.

In acelasi timp, pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2, Lidl face apel la solidaritatea clientilor pentru a respecta la randul lor atat recomandarile autoritatilor, cat si masurile individuale de preventie in timpul cumparaturilor.

Inaugurarea magazinelor din localitatile Navodari si Mosnita Noua continua strategia companiei de a oferi zilnic romanilor produse de cea mai buna calitate la cel mai bun pret, intr-o larga varietate de sortimente. Lidl reuseste sa respecte aceasta misiune investind constant in sustenabilitate, la baza actiunilor companiei stand eficienta si demersurile de dezvoltare durabila. In plus, Lidl promoveaza cu consecventa colaborarea cu producatorii locali, multe dintre marcile de calitate comercializate in retea fiind produse in Romania.

Despre Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 32 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.800 de magazine si peste 160 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.

In prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajati, dintre care peste 7.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine si 5 centre logistice.  Dinamismul din activitatile de zi cu zi, rezultatele durabile si corectitudinea in cooperarea profesionala construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.  

Autori

foto
LIDLE COM SRL