loader
Libra Internet Bank pregateste prima lansare de obligatiuni din istoria bancii, in valoare de 10 milioane euro

Libra Internet Bank pregateste prima lansare de obligatiuni din istoria bancii, in valoare de 10 milioane euro

Aceasta lansare de obligatiuni survine in contextul in care, in 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani

Libra Internet Bank va desfasura, prin intermediul Tradeville, un plasament privat de obligatiuni in valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorarii sumei. Obligatiunile vor fi subordonate si vor avea o scadenta de 10 ani. 

In privinta cuponului, acesta va fi cuprins in intervalul 4,5-5%, urmand ca valoarea finala sa fie stabilita in functie de interesul manifestat de catre investitori prin metoda licitatiei la Bursa de Valori Bucuresti si prin decizia bancii”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank

Aceasta lansare de obligatiuni survine in contextul in care, in 2019, banca a reconfirmat trendul ascendent din ultimii ani, prin atingerea unor praguri istorice:

•  peste 100 milioane de lei profit net;

•  active de peste 6 miliarde de lei;

•  surse atrase de peste 5 miliarde de lei;

•  credite de peste 4 miliarde de lei.

Sumele de bani atrase sunt menite sa sustina ritmul de crestere al bancii de 30% medie anuala in ultimii 5 ani”, a adaugat Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat sa se finalizeze pana la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizata si listarea obligatiunilor la bursa.

 

Libra Internet Bank, membra a grupului american de investitii New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice banci din Romania. Cu o retea de 55 de sucursale, banca este specializata in domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor si acorda o atentie deosebita tehnologiei moderne si parteneriatelor cu fintech-urile.

Autori

foto
LIBRA INTERNET BANK SA