loader
La Arad, Doingbusiness.ro incheie prima parte a seriei de conferinte nationale  Business (r)Evolution

La Arad, Doingbusiness.ro incheie prima parte a seriei de conferinte nationale Business (r)Evolution

Doingbusiness.ro a organizat in data de 14 iunie 2017, la Arad, cea de-a 4 conferinta regionala a proiectului national Business (r)Evolution, proiect care a inclus anterior mediul de afaceri local din Brasov, Bucuresti si Iasi.

,,Evenimentul national de afaceri pe care il organizam pentru al saptelea an consecutiv prin conferinte regionale a dovedit si in 2017 ca reprezinta proiectul de suflet al mediului de afaceri din Romania. Anul acesta am lansat o provocare: care sunt solutiile pe care mediul de afaceri local trebuie sa la cunoasca si sa le accepte, solutii digitale si de consultanta de afaceri, cu alte cuvinte, (r)evolutia modului de a face afaceri, in contextul international in care ,,foarte improbabilul’’ devine realitate. asa cum vedem de la inceputul anului si pana la evenimentele din aceste zile’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

 

,,Aproape 100 de oameni de afaceri si antreprenori locali au reprezentat audienta noastra extrem de deschisa si  interesata, care a raspuns prin interactivitate cum nu am mai vazut la Arad si printr-un interes exceptional solutiilor prezentate in conferinta. Oamenii stiu ca informatia este materia prima pentru afaceri si si-o doresc repede, individualizata si completa. Iar Business (r)Evolution exact asta face’’ spune jurnalistul Radu Soviani, moderatul conferintei.

 

Evenimentul a fost deschis de reprezentantul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad - Cimi Enache si a continuat cu prezentarea modificarilor fiscale din 2017, in materie de TVA, sustinuta de Adriana Costea - Tax Senior Manager - PwC Romania.

 

Cel mai ridicat interes manifestat prin interactivitate a fost atunci cand Laura Sachelarie, reprezentantul Telekom Romania a dezvaluit audientei solutiile adaptate pentru afaceri, oferind imediat celor care au adresat intrebari, solutii Telekom pentru dezvoltarea propriilor afaceri, in contextul revolutiei digitale.

 

Dumitru Ion, CEO Kompass Romania, a prezentat in premiera pentru Business (r)Evolution, la Arad, modalitati inovatoare de generare de vanzari cu aplicatii BIG Data. Altfel spus, ce trebuie sa foloseasca anterprenorii si mai ales cum sa foloseasca ,,oceanul informational’’ nelimitat astfel incat, separand informatia nenecesara si folosind doar pe cea esentiala, sa isi dezvolte  afacerile, in mod inteligent si eficient.

 

Intrucat criza de forta de munca a fost identificata acum de participantii de la Arad drept principala problema a mediului de afaceri, solutiile prezentate de Mihaela Breaz - CNIPMMR Arad -, Elena Badea si Alexandra Cernian - Valoria, au fost foarte apreciate de audienta. Solutiile s-au referit la responsabilizarea angajatilor din companii, cum sa atragi si sa motivezi angajatii si cum pot folosi companiile strategiile de continut in social media.

 

,,Eu sunt Auto Schunn’’ a raspuns Jurgen Schunn, Presedintele Auto Schunn Romania, la intrebarea moderatorului daca, dupa 30 de ani de la fondarea companiei, considera ca lucreaza de 30 de ani pentru firma sau de 30 ani detine compania, prezentand evolutia afacerii sale de la idee pana la o cifra de afaceri anuala de 60 de milioane de Euro.

 

Business (r)Evolution Arada fost organizat de Doingbusiness.ro cu sprijinul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad si CNIPMMR- Arad, in parteneriat cu Telekom Romania, si sustinut de Alpha Bank, PwC si Valoria. Partenerii media ai evenimentului de la Arad sunt: Agerpres, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, ManagerExpress, calendarevenimente.ro,  spatiulconstruit.ro, RBE Connect, Prbox.ro, arad24.net, MANPRES, aradeni.ro, timisoreni.ro. Dupa conferinta de la Arad, Business (r)Evolution va continua in toamna cu noi editii la Targu Mures, Craiova, Piatra Neamt si Oradea.

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL