loader
KOOP se lanseaza in Romania

KOOP se lanseaza in Romania

Hub-ul regional de fintech isi deschide portile in Bucuresti.

Incepand din 1 august, Hub-ul fintech KOOP - se extinde pe piata romaneasca pentru a permite inovarea si a facilita cooperarea transfrontaliera in domeniul serviciilor financiare. Intrarea KOOP in piata autohtona se realizeaza in parteneriat cu firma independenta de consultanta FO DIGI CAP respectiv cu reteaua dinamica de spatii Commons, care va sprijini programul prin oferirea de spatii coworking si locatii pentru activitatile KOOP.

 

Cu sediul in Istanbul, KOOP este un facilitator al ecosistemului fintech din regiune, furnizor de servicii cu valoare adaugata pentru start-up-uri, SME (IMM-uri), corporatii, operatori, furnizori de tehnologie, investitori, banci, companii de asigurari si administratori de active financiare. KOOP ofera o gama larga de servicii, de la mentorship la consultanta, spatii de birou, matchmaking, laborator de inovatie si API Gateway. De la infiintarea sa in septembrie 2017, KOOP a realizat programe de constructie comunitara pe patru directii principale ale programului: Blockchain, Open Banking, Wealthtech si Insurtech. Patru summit-uri ale industriei, sase mese rotunde bancare, zece meetup-uri, doua turnee internationale si seminarii internationale se numara printre aceste activitati comunitare. Programul KOOP Romania va urma o cale similara activitatilor de construire a comunitatii si de inovare.

 

“ Romania este una dintre cele mai mari piete din Europa de Est. Tara poate beneficia in mare masura prin fintech, programele de incluziune financiara si tehnologiile “disruptive”, cum ar fi blockchain si inteligenta artificiala. Asteptam cu nerabdare sa sprijinim ecosistemul local si sa dezvoltam punti de colaborare transnat ionala. Intentionam sa extindem programul KOOP si in alte piete din regiune. Ne exprimam recunostinta atat fata de Commons, cat si fata de FO DIGI CAP, partenerii nostri interni, pentru abordarea lor constructiva fata de Programul KOOP Romania. Fara sprijinul lor, nu l-am fi lansat ”, a declarat Demet Zubeyiroglu, cofondator si Managing Director al KOOP.


" Ecosistemul inovarii din Romania se dezvolta rapid. La Commons, oferim spatii coworking si servicii pentru start-up-uri, pentru freelanceri, antreprenori si intreprinderi care doresc sa fie parte a acestui mediu infloritor. In colaborarea noastra extraordinara cu FO DIGI CAP si KOOP, Commons are placerea de a anunta ca va consolida si mai mult serviciile sale dedicate sectorului financiar " – a precizat Yoni Schimmel, cofondator Commons.


“ Fintech este un fenomen la nivel mondial, deoarece are potentialul de a revolutiona modul in care sunt furnizate serviciile financiare. Suntem incantati sa colaboram cu KOOP si Commons in cultivarea ecosistemului fintech din Romania ” – a completat Florin Oprea, fondator si director general al FO DIGI CAP.
 

Autori