loader
Intracom Telecom coordoneaza programul de cercetare REGENCY

Intracom Telecom coordoneaza programul de cercetare REGENCY

In cadrul proiectului, vor fi dezvoltate modele adecvate pentru analiza volumelor mari de date in timp real, precum si date istorice privind consumul de energie

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, participa in calitate de coordonator la programul de cercetare REGENCY care se concentreaza pe imbunatatirea eficientei energetice a companiilor. Mai precis, proiectul vizeaza imbunatatirea serviciilor furnizate companiilor, oferind informatii detaliate despre profilul lor energetic si comportamentul lor de consum, astfel incat sa se realizeze o gestionare a energiei mai eficienta. Proiectul a inceput in octombrie 2020, cu participarea Public Power Corporation (PPC), precum si a companiilor VIS Economic & Energy Consultants si DRAXIS.

In cadrul proiectului, vor fi dezvoltate modele adecvate pentru analiza volumelor mari de date in timp real, precum si date istorice privind consumul de energie, utilizand algoritmi de invatare automata (Machines Learning). Colectarea si analiza acestor date, care vor fi generate de contoare inteligente de energie electrica, vor fi realizate de o platforma integrata de gestionare a energiei. Acest lucru va facilita furnizarea de servicii cu valoare adaugata si programe de economisire a energiei, adaptate nevoilor specifice diferitelor tipuri de consumatori din segmental corporate care vor fi selectati in faza initiala a proiectului.

Acest proiect de cercetare este cofinantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala al Uniunii Europene si de fondurile nationale grecesti prin Programul Operational Competitivitate, Antreprenoriat si Inovare, in cadrul apelului CERCETARE - CREARE - INOVARE (cod proiect: Τ2ΕΔΚ-04565).

Autori

foto
INTRAROM SA