loader

Grupul Roche raporteaza o crestere sustinuta a vanzarilor in prima jumatate a anului 2016

Grupul Roche a inregistrat o crestere de 4,8% a vanzarilor globale, in primul semestru al anului 2016, aceastea ajungand la 25 miliarde de franci elvetieni, la o ratade schimb constanta.

„In prima jumatate a acestui an, atat divizia de Farmaceutice cat si cea de Diagnostic au avut o crestere buna a vanzarilor, in toate regiunile in care operam. In aceasta perioada am lansat cu succes primul nostru medicament de imunoterapie in oncologie. De asemenea, am facut pasi importanti spre lansarea unui medicament pentru pacientii cu sclerozamultipla, prin inregistrarea acestuia la autoritatile de reglementare din SUA si UE. Pe baza performantei noastre la jumatatea acestui an, sunt convins cavom reusi sane atingem tintele propuse pentru 2016”, a declarat Severin Schwan, CEO Roche.

 

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice


Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4% in primul semestru al anului 2016, cumuland 19,5 miliarde de franci elvetieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate oncologiei si imunologiei. In Europa, vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au inregistrat o crestere puternicade 5%, fiind impulsionate de medicamentele destinate afectiunilor oncologice si reumatologice. In Statele Unite, vanzarile companiei au crescut, de asemenea, cu 4% in timp ce in Japonia, cresterea a fost de 2%.


Vanzarile Diviziei de Diagnostic


In ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vanzarile au crescut cu 6%, panala 5,6 miliarde de franci elvetieni. Toate regiunile au contribuit la aceastacrestere, insa o mentiune speciala se poate face pentru regiunea Asia-Pacific, a carei crestere a fost de +17%. Vanzarile produselor Professional and Tissue Diagnostic, destinate diagnosticelor in-vitro, au crescut puternic in timp ce vanzarile produselor Diabetes Care, destinate monitorizarii glicemiei, au fost influentate in continuare de conditiile dificile de piata, in special in America de Nord.


Noi medicamente aprobate de autoritatile din Statele Unite si Europa


In aceasta perioada, Grupul Roche primit o serie de aprobari importante, din partea autoritatilor de reglementare. In primele sase luni ale acestui an, au primit aprobare accelerata din partea Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite douamedicamente, unul destinat unui tip de leucemie iar cel de-al doilea destinat tratamentului unui tip de cancer de vezicaurinara. In Europa, autoritatile de reglementare au aprobat un nou medicament pentru leucemia limfocitaracronica precum si o serie de combinatii terapeutice pentru tratarea limfomului si a cancerului pulmonar.


Evolutii in linie de Cercetare si Dezvoltare


Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, iar in anul 2015 a investit 9,3 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. In primele sase luni ale anului 2016, Roche a facut progrese semnificative in cercetarea, dezvoltarea si inregistrarea unor noi molecule precum si in obtinerea unor noi indicatii aditionale pentru combinatii terapeutice deja inregistrate.


La jumatatea acestui an, Roche are 8 noi molecule in faze avansate de cercetare si dezvoltare, alaturi de alte 29 de indicatii aditionale ale unor molecule existente, pentru tratamentul afectiunilor oncologice, boli autoimune, boli infectioase, oftalomologice si altele. De asemenea, 3 noi molecule si 3 indicatii aditionale sunt in curs de inregistare, aceastea fiind destinate tratamentului afectiunilor oncologice si bolilor neurologice.


Perspective pentru 2016


In 2016, Roche estimeazao crestere a vanzarilor de panain 5%, la o ratade schimb constanta. Se asteapta de asemenea si o crestere a EPS peste nivelul vanzarilor precum si a dividendelor exprimate in franci elvetieni.
 

Autori

foto
ROCHE ROMANIA SRL