loader

Grupul de asigurari ERGO a achizitionat Credit Europe Asigurari; ASF aproba tranzactia

Potrivit AGERPRES, Grupul de asigurari ERGO a achizitionat Credit Europe Asigurari (CEA), tranzactia fiind finalizata dupa primirea aprobarii finale de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in 19 iulie 2016, insa partile au agreat ca pretul de achizitie sa nu fie dezvaluit, informeaza un comunicat al Credit Europe Asigurari.

"Procesul de aprobare a tranzactiei a inceput in decembrie 2015. Aceasta achizitie asigura prezenta completa a grupului ERGO pe piata asigurarilor de viata si generale din Romania. Compania va functiona sub brandul ERGO dupa ce procesul de rebranding va fi finalizat. Toate politele de asigurare vor ramane in vigoare si vor trece sub brandul ERGO cu toate drepturile si obligatiile nemodificate", se precizeaza in comunicat.

 

Potrivit sursei citate, toate actiunile companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari-Reasigurari S.A. sunt detinute in prezent de ERGO Austria International AG si ERGO Versicherung AG, care fac parte din Grupul ERGO, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurari din Germania si Europa.

 

Credit Europe Asigurari, cu sediul in Bucuresti, este o companie de asigurari generale, iar portofoliul companiei include in principal asigurari de cladiri/locuinte si bunuri continute, asigurari Casco, asigurari de accidente a persoanelor, asigurari de asistenta medicala in strainatate si asigurari de raspundere civila.

 

In 2015, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 9,1 milioane de euro, situandu-se, astfel, pe locul 16 in topul companiilor de asigurari generale din Romania, in functie de volumul de prime brute subscrise.

 

Grupul ERGO este prezent pe piata romaneasca de asigurari din anul 2010, prin compania de asigurari de viata ERGO Asigurari de Viata. Portofoliul companiei include atat asigurari de viata traditionale, cat si asigurari de tip unit linked, index linked, a accidentelor de persoane si de sanatate. ERGO Asigurari de Viata s-a situat pe locul 9 pe piata asigurarilor de viata, cu un volum de prime brute subscrise in anul 2015 de peste 10 milioane euro.

 

Strategia ERGO pe termen lung in Romania este de a se situa printre jucatorii de top din piata de profil, in baza unei cresteri profitabile atat pe segmental asigurarilor de viata, cat si al asigurarilor generale, luand in considerare intrarea pe piata asigurarilor RCA.

 

AGERPRES/(AS — editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vilceanu)
 

 

http://www.agerpres.ro/economie