loader
Ford Trucks va concura la Raliul Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume

Ford Trucks va concura la Raliul Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume

VDR Truck Racing, echipa de raliu sprijinita de Ford Trucks, va concura pentru prima data in Raliul Dakar din 2019.

Doua vehicule Ford Trucks din seria Ford Trucks Construction au fost special concepute pentru cea mai dificila cursa din lume. Acestea vor fi conduse de Yves Rutten si Peter Van Delm, cei doi au concurat pentru prima data in raliul Dakar in 2009.

Numaratoarea inversa a inceput pentru editia din 2019 a Raliului Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume. Raliul va incepe in orasul Lima din Peru, America de Sud si va avea loc intre 6 si 17 ianuarie 2019. VDR Truck Racing, echipa belgiana sustinuta de Ford Trucks, va concura si in acest eveniment. Echipa ii reuneste pe Yves Rutten si Peter Van Delm, care vor fi in cursa cu vehiculele Ford Trucks pentru prima data.

Ford Trucks si echipa belgiana VDR Truck Racing si-au unit fortele pentru a dezvolta doua camioane ce vor concura in cea mai dificila cursa din lume. Vehiculele trimise de Ford Trucks la Raliul Dakar din 2019 au fost proiectate cu sprijinul inginerilor Ford Trucks, in timp ce echipamentul de curse a fost fabricat in atelierul VDR Racing din Belgia. Camioanele au fost apoi asamblate de inginerii Ford Trucks si echipa tehnica VDR Truck Racing, inainte de a fi testate in conditii reale pentru a le pregati pentru cea mai dificila cursa din lume.

"Ford Trucks sustine sporturile cu motor din intreaga lume”

Vicepresedintele Ford Trucks, Serhan Turfan, explica sprijinul acordat de Ford Trucks pentru sporturile cu motor ce se desfasoara la nivel global. "Fiind unul dintre cei mai mari producatori de pe piata mondiala a vehiculelor utilitare grele, Ford Trucks combina experienta de 60 de ani de productie a camioanelor cu capacitatea de a dezvolta produse care sa raspunda cerintelor pietei. In timp ce continuam sa crestem ca marca internationala in Orientul Mijlociu, Africa si Europa, investim si sustinem motorsporturile. Ca atare, am colaborat cu VDR Truck Racing incepand din anul 2016. In cadrul acestui parteneriat, vehiculele Ford Trucks vor concura pentru prima data in Raliul Dakar. Dupa ce am supus vehiculele noastre testelor care imita conditiile din cursa, suntem increzatori ca puterea si durabilitatea lor vor contribui la reusita in Raliul Dakar. Suntem foarte bucurosi sa colaboram cu VDR Truck Racing, o echipa cu succes la nivel mondial. VDR Truck Racing si-a pus increderea in Ford Trucks pentru a participa la cea mai dificila cursa din lume cu vehiculele noastre si le dorim succes ".

In afara de cele doua camioane, Ford Trucks va oferi tot echipamentul necesar in desert de catre echipa VDR Truck Racing, care consta in doi soferi, patru co-piloti si un echipaj tehnic de opt persoane. Echipa va fi, de asemenea, insotita de un vehicul de service Ford Trucks.

Cel de-al 41-lea Raliu Dakar va avea loc in America de Sud. Spre deosebire de anii precedenti, in acest an va trece doar prin Peru. Raliul va incepe cu o ceremonie de start pe data de 6 ianuarie 2019 si va dura 11 zile. Incepand din Lima, raliul este format din 10 etape.Traseul ce va trece prin deserturile din Peru se va sfarsi in Lima pe data de 17 ianuarie.

Autori

foto
AUTOMOTIVE INVESTMENT CORPORATION SRL